Spania a depăşit un milion de infecţii de coronavirus cu un nou record zilnic de 16.973 de cazuri

Ministerul Sănătăţii din Spania a anunţat un nou record zilnic de 16.973 de pozitivi, totalul infecţiilor depăşind un milion în această ţară, potrivit ultimului bilanţ în legătură cu noul coronavirus, scrie RTVE.

21 oct. 2020, 19:07
Spania a depăşit un milion de infecţii de coronavirus cu un nou record zilnic de 16.973 de cazuri

Sunt mai mult de 40,8 milioane de cazuri şi peste 1,1 milioane de morţi în toată lumea. Provinciile Navarra, La Rioja şi 51 de oraşe ar putea fi închise, ceea ce ar afecta 7,5 milioane de persoane.  

Miercuri, carantina a intrat în vigoare în capiatala provinciei Burgos. Ministerul Sănătăţii a anunţat un nou record zilnic de 16.973 de pozitivi, 6.114 diagnosticaţi în ultimele 24 de ore şi 156 de morţi. 

În total, Spania a recenzat 1.005.295 de infecţii şi 34.366 de decese de la începutul pandemiei.

Summit european prin videoconferinţă la 29 octombrie pe tema luptei împotriva covid-19

Şefii de stat şi de guverne ai Uniunii Europene urmează să se reunească săptămâna viitoare, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre lupta împotriva pandemiei covid-19, în contextul în care UE se confruntă cu o creştere puternică a contaminărilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2, au declarat miercuri doi funcţionari europeni pentru Reuters.

Această videoconferinţă urmează să aibă loc la 29 octombrie şi să fie prima dintr-o serie de întâlniri regulate pe care liderii europeni s-au angajat să le aibă cu privire la pandemie.

Reuniunea, prevăzută joia după-amiaza, urmează să aibă loc după ce Comisia Europeană (CE) va anunnţa noi dispozitive vizând să consolideze coordonarea între statele membre UE în strategia testării, urmăririi cazurilor de contact şi durata carantinei, precizează sursele citate.

În primele luni ale pandemiei, Cei 27 au înfruntat noul coronavirus prin strategii diferite şi uneori divergente.

O mai bună coordonare ar urma să permită o evitare a disensiunilor de după apariţia primelor focare de contaminare.

O concertare a început să apară în privinţa achiziţionării de vaccinuri-candidate şi unor criterii comune cu caracter neconstrângător care să permită o evaluare a gravităţii epidemiei la nivel naţional.

Măsurle adoptate la nivel naţional diferă în continuare, în mod considerabil, mai ales cu privire la durata carantinei, redusă de unele state la mai puţin de 14 zile.


loading...
Partenerii noștri