Spania pregăteşte un acord cu Marea Britanie după Brexit: Cetăţenii din cele două ţări vor putea vota în alegerile locale

Spania a anunţat vineri pregătirea unui acord cu Marea Britanie care le permite cetăţenilor fiecăreia dintre cele două ţări care locuiesc în cealaltă să continue să voteze în cadrul alegerilor locale, în ipoteza unui Brexit dur.

18 ian. 2019, 18:27
Spania pregăteşte un acord cu Marea Britanie după Brexit: Cetăţenii din cele două ţări vor putea vota în alegerile locale

„Acest acord va evita ca aceste drepturi să dispară, atât pentru britanicii care locuiesc la noi în ţară, cât şi pentru spaniolii care locuiesc în Marea Britanie”, a declarat în timpul unei conferinţe de presă purtătoarea de cuvânt a guvernului, Isabel Celaa.

„În Spania, la fel ca în Marea Britanie, vor fi alegeri municipale în mai”, a amintit ea. Marea Britanie va vota în 2 mai, iar Spania în 26 mai, după ieşirea prevăzută a Marii Britanii din UE, în 29 martie.

Citeşte şi Luxemburgul ia măsuri prin care britanicii care lucrează în această ţară nu-şi vor pierde locurile de muncă

Acordul bilateral, aprobat vineri de guvernul spaniol, este menit să le permită spaniolilor şi britanicilor care locuiesc în cealaltă ţară să poată în continuare vota după Brexit, cum este cazul în prezent pentru alegerile locale, potrivit Agerpres.

Textul trebuie să fie semnat luni la Madrid de reprezentanţi ai celor două ţări, potrivit unei surse din guvernul spaniol. Acordul se înscrie într-o serie de măsuri pe care guvernul spaniol încearcă să le pună în aplicare pentru a garanta drepturile britanicilor din Spania şi invers.