Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

O spaniolă în vârstă de 85 de ani despre care familia sa fusese informată că a murit din cauza coronavirusului şi a fost înmormântată şi-a surprins rudele revenind la căminul de bătrâni în care locuia, la nouă zile de la data anunţului cu privire la înmormântare.

25 ian. 2021, 08:24
Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

După o încurcătură de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza Covid-19 la 13 ianuarie şi că înmormântarea era programată ziua următoare. Din cauza protocolului Covid existent în Spania, membrii familiei nu au putut fi prezenţi la înnmormântare.

Soţul femeii, Ramon Blanco, a fost copleşit de emoţii atunci când femeia a revenit sănătoasă şi în formă la căminul de bătrâni din Xove, în care locuiau împreună. „Nu îmi venea să cred. Eu plângeam moartea soţiei mele”, a afirmat bătrânul, citat de cotidianul La Voz de Galicia.

Citește și Turism pe bază de vaccin. Spania şi Grecia insistă pentru emiterea de certificate de vaccinare, Israelul introduce deja „paşapoartele verzi”

De fapt, a murit o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia Blanco. Fundaţia San Rosendo, care gestionează căminul de bătrâni, a precizat că acea confuzie a avut loc după ce Blanco şi alţi bătrâni testaţi pozitiv cu coronavirus au fost transferaţi la alt cămin în 29 decembrie, pentru tratamentul specific.

Printre oamenii în vârstă transferaţi s-au numărat şi două femei care au fost plasate în aceeaşi cameră. Eroarea de identificare s-a produs în timpul procedurilor de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar”, a menţionat fundaţia, care şi-a exprimat regretul după „incidentul nefericit”.