SPANIA U21 – ROMÂNIA U21 1-0. „Tricolorii mici”, băgaţi în corzi de „Furia Roja”

România U21 a pierdut, joi, amicalul cu Spania U21, disputat la Granada, scor 0-1.

21 mart. 2019, 19:25
SPANIA U21 – ROMÂNIA U21 1-0. „Tricolorii mici”, băgaţi în corzi de „Furia Roja”

Românii au început temător partida, fiind forțați să se apere jos, în treimea proprie. Borja Mayoral, vârful împrumutat de Real Madrid la Levante, a fost cel mai periculos adversar în prima repriză. Tentativele sale au fost blocate de Adrian Rus, în minutul 18, respectiv de portarul Ionuț Radu, în minutul 22.

Șarjele ofensive ale trupei lui Mirel Rădoi au fost rare. Toate s-au oprit la 30 de metri de poarta bascului Unai Simon. Ultimele 10 minute ale reprizei au fost un asalt total. Evidențiații României au fost cei doi fundași de la Sepsi, Florin Ștefan și Adrian Rus, și Ionuț Radu.

Repriza secundă a fost mai antrenantă, cu „tricolorii” obligați să iasă la joc după golul primit în minutul 67. Mikel Merino, mijlocașul de 22 de ani de la Real Sociedad, a deschis scorul după o acțiune prelungită de atac. Mingea a lovit bara transversală după o fază fixă, apoi a ricoșat norocos pentru iberici. Mirel Rădoi a mutat liniile și a fost la un pas de egalare în minutul 82. Denis Drăguș și Adrian Rus s-au încurcat reciproc în tentativa de a relua cu capul de la 5 metri de poartă.

Spania U21 – România U21 1-0 (0-0)

M. Merino ’67

România U21: I. Radu. – R. Boboc, Pașcanu, A. Rus, F. Ștefan – Nedelcu, Ciobanu – V. Gheorghe, V. Dragomir, Fl. Coman – D. Drăguș. Rezerve: Căbuz, A. Vlad – R. Grigore, V. Ghiță, Casap, Drăghici, Moruțan, Tudorie, Sîntean, Olaru, Butean, Fulop, Sorescu. Selecționer: Mirel Rădoi.

Spania U21: Unai Simon – Pedro Porro, Vallejo, Mere, S. Reguillon – Zubeldia, Merino – Oyarzabal, Fornals, Soler – Mayoral. Rezerve: Sivera, D. Martin – Palencia, A. Martin, Alena, De Miera, Pedraza, R. Mir, Olmo, M. Vallejo, M. Roca, P. Torres. Antrenor: Luis de la Fuente.