Specialiştii americani avertizează: COVID-19 ar putea fi la câteva mutații de protecția vaccinurilor

Specialiştii americani de CDC, cea mai înaltă autoritate din SUA în domeniul transmisibilității bolilor, vin cu o ipoteză dezastruoasă. Virusul Covid-19 suferă mutații care pun în pericol eficacitatea vaccinurilor deja administrate.

28 iul. 2021, 09:49
Specialiştii americani avertizează: COVID-19 ar putea fi la câteva mutații de protecția vaccinurilor

Specialiştii americani avertizează. Coronavirusul ar putea fi  la„doar câteva mutații” distanță de a putea face vaccinurile inutile, a avertizat marți, directorul Centrului Pentru Controlul Bolilor (CDC – Center for Disease Control), Dr. Rochelle Walensky.  Aceasta susţine că vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva cazurilor severe de coronavirus, inclusiv a celor cauzate de variantele sale cunoscute, dar răspândirea sa continuă ar putea permite bolii să se mute dincolo de protecția imunizărilor.

Specialiştii americani avertizează: COVID-19 ar putea fi la câteva mutații de protecția vaccinurilor

„Cea mai mare îngrijorare despre care credem că poate apărea în zona de sănătatea publică și în științe este că virusul și mutațiile potențiale … [au] potențialul de a se sustrage vaccinului în ceea ce privește modul în care acesta ne protejează de boli severe și deces”, a spus Walensky la briefing de presă.

„În acest moment, din fericire, nu suntem acolo. Aceste vaccinuri funcționează foarte bine pentru a ne proteja de formele severe de infectare cu Covid-19 și de moarte. Dar marea preocupare a noastră este următoarea zonă care ar putea apărea. Acum suntem la doar câteva mutații potențial depărtare, o variantă a coronavirusului care ar putea să se sustragă zonei de protecție oferită de vaccinurilor noastre. ”

Citeşte şi: România, codașă la capitolul vaccinare anti-Covid în Europa, în timp ce autoritățile române se laudă cu o campanie de succes. Țări precum Belgia au vaccinat 80% din populația adultă, iar țara noastră doar 30%
 

„În zonele cu transmisie substanțială și temporală, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în medii publice, în interior, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii variantei Delta și la protejarea altora”, a spus Walensky, referindu-se la tulpina extrem de contagioasă care cuprinde aproximativ 83% de cazuri noi la nivel național în SUA.

Oficialii din domeniul sănătății au subliniat că numărul crescând de cazuri de coronavirus în SUA este determinat de americani nevaccinați.

În prezent, în SUA, persoanele care nu sunt vaccinate sunt responsabile pentru aproximativ 99,5% din decesele provocate de COVID-19 și 97% din spitalizări, au spus oficialii americani.

Citeşte şi: Avertismentul sumbru de la OMS: Numărul cazurilor Covid-19 va ajunge la 200 de milioane în 3 săptămâni! Varianta Delta a coronavirusului va fi predominantă în lunile următoare
 


loading...