Specialiştii avertizează: Consumul în exces al roşiilor poate duce la apariţia problemelor de sănătate

Nimeni nu poate rezista în fața unei salate de roșii, al cărei gust e inconfundabil. Dar, atenție! Consumate în exces, roșiile pot duce la apariția multor probleme de sănătate.

10 mai 2018, 15:05
Specialiştii avertizează: Consumul în exces al roşiilor poate duce la apariţia problemelor de sănătate

Exces consum roșii – Nu sunt recomandate celor cu colon iritabil

Potrivit medicilor, chiar dacă roșiile ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, acestea nu sunt indicate celor care suferă de sindromul colonului iritabil, pentru că provoacă diaree și balonare dar nici celor care suferă de arsuri la stomac sau reflux gastric.

De asemenea, roșiile nu se recomandă nici persoanelor cu boli renale. Întrucât sunt bogate în potasiu și oxalat, acestea conduc la formarea pietrelor la rinichi, afirmă medicii.

Pot provoca alergii grave

Tot în componența roșiilor se găsește și histamină, un component la care multe persoanele sunt alergice. În consecință, de la consumul de roșii vă puteți trezi cu erupții cutanate, urticarie, mâncărime, umflarea feței, dermatită sau probleme de respirație, apărute tot pe fond de alergii.

Și tot roșiile consumate în exces provoacă uneori infecții urinare, cu senzații neplăcute de arsuri și disconfort urinar. Specialiștii afirmă că extrem de periculoase pentru organism sunt roșiile cu moț, preferate de cei mai mulți dintre români, întrucât sunt tratate cu stimulenți de creștere.