Spectacol aviatic organizat de Aeroclubul Român pe Aeroportul din Craiova

Aproape 2.000 de craioveni au participat, sâmbătă dimineaţa, la un miting aviatic spectaculos realizat de Aeroclubul Român cu avioane, planoare şi paraşutişti de la aerocluburile din ţară pe Aeroportul din Craiova.

24 mai 2014, 08:58
Spectacol aviatic organizat de Aeroclubul Român pe Aeroportul din Craiova

În cadrul spectacolului aviatic au evoluat echipele Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, formaţia de planoare White Wings, aeronave ultrauşoare, care au încântat publicul cu numere de acrobaţie şi zboruri în formaţie, periculoase şi foarte greu de executat, potrivit Agerpres.

Pilotul Vlad Dăscălescu a declarat că la acest show au participat printre cele mai moderne aeronave ale Aeroclubului Român.

„A fost al treilea show în cadrul Aeroclubului României, un show frumos, de excepţie. Ne-am bucurat de un public minunat. Am avut parte de numere foarte frumoase din partea celor de la Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, formaţia de planoare White Wings, aeronave ultrauşoare ce au încântat publicul cu numere de acrobaţie şi zboruri în formaţie, foarte greu de executat, dar având nişte piloţi foarte pregătiţi, instrumentaţi de către George Rotaru. Ne bucurăm de fiecare dată să îi vedem. Formaţia are o experienţă de şapte ani în show-uri aviatice, iar piloţii sunt foarte bine pregătiţi”, a spus Dăscălescu.

Potrivit acestuia, „au fost numere spectaculoase, cu aeronave printre cele mai moderne pe care le are în componenţă Aeroclubul României, care ajung la o viteză de 400 km/h şi care se pot roti cu aproximativ 400 de grade într-o secundă, pe care le folosim atât pentru show-uri aviatice, cât şi pentru lotul naţional de acrobaţie de avion, unde vom merge atât în ţară cât şi în afara ţării”.

Aerocluburile din ţară au venit în faţa publicului cu numere noi faţă de cele prezentate în urmă cu doi ani pe Aeroportul din Craiova.

„De sus se vede foarte frumos, ca de fiecare dată. Paraşutiştii au executat un salt extrem de frumos, am văzut un drapel extrem de mare, acrobaţie în formaţie de cinci extra şi două solo deosebite de acrobaţie cu avionul. Ca de fiecare dată publicul gustă asemenea manifestări şi ne bucurăm că Primăria Craiova ne-a invitat”, a spus, la rândul său, Cristian Smarandache, comandantul Aeroclubului Craiova.

Manifestarea s-a încheiat cu un spectacol de paraşutism în cadrul căruia şase paraşutişti au sărit de la o înălţime de peste 3.500 de metri.