Spectacol pilot la Opera Națională București. În sală vor fi doar persoane vaccinate anti-COVID şi regulile de distanţare socială nu vor mai fi aceleaşi 

Spectacolul-pilot din 14 mai de la Opera Naţională va avea o prezenţă de aproape sută la sută iar regulile de distanţare nu vor mai fi aceleaşi, a afirmat managerul general interimar al Operei Naţionale Bucureşti, Daniel Jinga.

13 mai 2021, 10:10
Spectacol pilot la Opera Națională București. În sală vor fi doar persoane vaccinate anti-COVID şi regulile de distanţare socială nu vor mai fi aceleaşi 

Spectacol pilot la Opera Națională București doar cu persoane vaccinate şi fără prea multe reguli de distanţare.
„La inițiativa Ministerului Culturii, Opera Națională București prezintă vineri, 14 mai, începând cu ora 19:00 Gala Extraordinară „Libera Musica”. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, maestru de cor Daniel Jinga, amfitrionul evenimentului va fi actorul Mircea Rusu, Director Artistic al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, iar pe această cale dorim să îi mulțumim pentru colaborare!
Acest eveniment cultural se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiții cât mai relaxate, adresat DOAR persoanelor vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19.
Biletele se găsesc DOAR online pe http://tickets.operanb.ro”, a anunţat Opera Națională București pe pagina de Facebook.

„Este foarte greu pentru instituţia noastră în acest an pandemic sau al doilea an pandemic, plin de foarte multe probleme, să-şi facă vocea auzită pentru a comunica publicului din România cel puţin, dacă nu din întreaga lume, cum ar fi firesc, pentru că este totuşi o instituţie emblematică pentru o ţară, cum spuneam, este foarte greu să comunicăm această sărbătorire pe care anul acesta ar trebui să o facem. Am început seria de spectacole cu ‘Messa da Requiem’ de Giuseppe Verdi, sâmbăta şi duminica trecută, continuăm acum cu această premieră de balet, pe care am aşteptat-o, iar vineri, 14 mai, avem mult discutatul spectacol-pilot în care vom umple sala Operei cu spectatori vaccinaţi, vom avea o prezenţă aproape de sută la sută, regulile de distanţare socială nu vor mai fi aceleaşi. Hotărârea de guvern care se constituie cadru legal pentru organizarea acestui spectacol-pilot a fost dată luni. Mesajul meu către dumneavoastră este următorul: veniţi în număr cât mai mare vineri, 14 mai, la spectacolul nostru pilot dacă îndepliniţi condiţiile, iar dacă nu, încercaţi să nu duceţi mesajul că Opera Naţională practică spectacole discriminatorii, pentru că nu-i aşa, acesta este doar un spectacol-pilot, experiment care îşi doreşte deblocarea situaţiei actuale în care se află industria instituţiilor de spectacole”, a declarat Daniel Jinga, director la Opera Națională București.