Spectacol total la GTC Trophy 2018. Cine sunt marii câştigători

Ziua cea mai lungă a off-road-ului românesc, GTC Trophy, organizată în județul Buzău, a avut la start 80 de echipaje, care au înfruntat un format unic, fiind obligate să parcurgă traseul de concurs în maximum 24 de ore.

25 oct. 2018, 10:20

Participanții au trebuit să bifeze între 160 și 300 de kilometri, în funcție de clase, pe unele dintre cele mai dure trasee din Campionatul Național de Off Road. De altfel, traseul dificil a cauzat și abandonul a 15 dintre echipaje, în special la Open și Extrem.

În acest an, alături de clasele consacrate în Campionatul Naţional de Off-Road au fost organizate și clasele suplimentare Hobby și Side-by-side. Competitorii de la aceste clase au avut ocazia să testeze atmosfera și performanța unei etape de campionat de renume. „Prin introducerea celor două clase, ne dorim să atragem noi piloți pentru campionat, cu siguranță pe mulți dintre cei care au venit prima oară aici, îi vom revedea anul viitor în rundele campionatului”, a declarat Răzvan Cirap, organizatorul GTC Trophy.

Startul rundei s-a dat în Piața Daciei din municipiul Buzău, acolo unde sute de fani au fost prezenți pentru a admira monștrii 4×4, iar ulterior, proba de Trial, cea mai populară printre pasionații acestui sport, a fost urmărită de un public numeros în apropierea podului de la Mărăcineni. Finișul a fost la Sărăta Monteoru, acolo unde, de altfel, a fost organizată și ceremonia de premiere.

Aflată la a șaptea ediție, etapa GTC Trophy a fost încă o dată un etalon pentru ce înseamnă organizarea de competiții de motorsport auto. Echipa de organizare de la GTC Motorsport a fost lă înaltime, lucru atestat și de nota maximă obținută de la Federația de Automobilism Sportiv.

Câștigătorii GTC Trophy 2018 sunt:

– clasa Standard A: Raul Petrea / Romeo Andries

– clasa Standard B: Cristian Craveț / Cristian Micu

– clasa Open: Teo Vișoiu / Marius Pop

– clasa Extrem: Andy Vișoiu / Costin Fântână

– la clasa Side-by-side: Mircea Sandu / Andrei Manolache

– la clasa Hobby: Cristian Dorobanțu / Anamaria Onac