Spectacolul naturii: Sezonul cireşilor în floare s-a deschis oficial în Japonia FOTO

Simbol al primăverii japoneze, sezonul cireşilor în floare s-a deschis oficial marţi la Tokyo, spre marea bucurie a japonezilor care merg împreună cu familia, prietenii şi colegii să sărbătorească acest eveniment anual în grădini şi parcuri.

25 mart. 2014, 10:45

Potrivit meteorologilor, primii cireşi au înflorit marţi în capitală, zi frumoasă cu temperaturi generoase. „Cireşii înfloresc în acest an la Tokyo aproape la data medie”, a precizat un oficial al Agenţiei de Meteorologie. Evenimentul este, potrivit lui, un bun indicator pentru evoluţia anotimpului, scrie Agerpres.

Înflorirea cireşilor în capitala niponă va atinge apogeul în aproximativ o săptămână, fiind mai avansată în vest şi mai târzie în nord. Această frumuseţe trecătoare, a cărei imagine face parte din iconografia tradiţională japoneză, va dura doar câteva zile, însă japonezii transformă parcurile, grădinile şi chiar cimitirele unde cresc cireşi în mari suprafeţe de picnic.

Obiceiul, numit „hanami” (privitul florilor), este unul dintre cele mai apreciate momente pentru japonezii de toate vârstele.

Flori de cireş, Japonia

Flori de piersic, Japonia