Spectaculos, dar periculos: La plimbare cu caiacul pe râul de lavă GALERIE FOTO VIDEO

Trei canotori au filmat o emisiune în cel mai periculos loc din Hawaii, care este vulcanul activ Kilauea. Expediţia lor nu a fost lipsită de peripeţii.

02 apr. 2013, 07:26

Cei trei canotori au vrut să vadă cât de aproape pot ajunge de cea mai nouă bucată de pământ, o insulă formată de lava răcită. Cei trei au navigat prin apele fierbinţi, apoi s-au încumetat să exploreze pe jos şi insula.

Canotorii au riscat să rămână fără echipament atunci când s-au apropiat prea mult de râul de lavă. Cu toate acestea experienţa a meritat, susţin cei trei.

„Scopul expediţiei noastre a fost să descoperim râuri şi cascade în Hawaii. Posibilitatea de a observa râul de lavă a fost totuşi ceea ce realmente ne-a atras”, a explicat realizatorul de televiziune Pedro Oliva.

Expediţia nu a fost lipsită de peripeţii. Unul dintre canotori a rămas fără vâsle, făcute scrum de lava incandescentă. „Când am ajuns aproape de lavă era imposibil să bag mâna în apă deoarece fierbea şi riscam să îmi ard mâinile, dar a fost interesant. Eu sper că oamenii care văd imaginile să nu creadă că e sigur să fii aşa aproape de lavă. Chiar e periculos să faci asta”, a mai spus Oliva.

Vulcanul Kīlauea este cel mai activ din insula Hawaii. Vulcanul erupe necontenit din anul 1983.