SPECTACULOS. Un convoi de BLINDATE AMERICANE traversează ROMÂNIA VIDEO

Din Constanța și până la Brașov, o parte a tehnicii militare a armatei Statelor Unite va putea fi văzută de oricare dintre români.

13 mai 2015, 10:14
SPECTACULOS. Un convoi de BLINDATE AMERICANE traversează ROMÂNIA VIDEO

Peste 400 de militari au plecat dis-de-dimineaţă de la baza Mihail Kogălniceanu cu zeci de blindate, într-un marş prin ţară, potrivit România TV.

Citeşte şi Pregătiri de război? Germania îşi întăreşte armata. Anunţul OFICIAL a fost făcut vineri

În trecerea prin Ploieşti, Sinaia şi Braşov, soldaţii americani, alături de partenerii din Forţele Terestre ale Armatei României, vor participa la activităţi publice menite să răspundă îndemnului „onorăm trecutul, asigurând viitorul”.

 

Vehiculele militare care participă la „Marşul Cavaleriei” vor fi împărţite în mai multe grupuri pentru a reduce pe cât posibil blocajele în trafic. Ele se vor deplasa de la Mihail Kogalniceanu prin Hârşova, Slobozia, Ploieşti, Sinaia şi Braşov pentru a ajunge la Cincu. Pe itinerariul de deplasare vor exista temporar unele restrucţii de trafic.

Printre activitățile comune ale armatelor americane și române se numără meciuri de fotbal și baschet, dar și o ceremonie ce va fi ținută în memoria piloţilor americani căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial, evenkment ce se va derula în Sinaia , la Monumentul Eroilor din Piaţeta Vulturii Libertăţii.

 

Citeşte şi ANUNŢ IMPORTANT al MApN cu privire la MOBILIZAREA rezerviştilor şi RECRUTAREA tinerilor

Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare,” consideră reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exerciţiul „Sarmis 15„, se specifică într-un cominicat al MApN.