Spectator de senzație la premiera documentarului Nasty. Valentin Ceaușescu și-a făcut una din rarele apariții în public

Valentin Ceaușescu (76 de ani), fiul fostului dictator Nicolae Ceaușescu, și-a făcut una dintre foarte rarele apariții la evenimente publice cu ocazia premierei filmului documentar Nasty, despre viața lui Ilie Năstase, realizat de regizorul Tudor Giurgiu.

17 apr. 2024, 14:48
Spectator de senzație la premiera documentarului Nasty. Valentin Ceaușescu și-a făcut una din rarele apariții în public

Fiul dictatorilor Nicolae şi Elena Ceauşescu a fost mereu apropiat de Ilie Năstase. Valentin Ceauşescu a mers acum să îşi susţină prietenul, la premiera filmului documentar despre acesta.

Potrivit iamsport.ro, Valentin Ceauşescu a coborât dintr-o limuzină hibrid, condusă de un șofer. El a fost îmbrăcat simplu, într-o cămașă de culoare albastră și o jachetă verde, asortată cu pantalonii.

Se spune că Valentin Ceauşescu este cel care a creat Steaua ’86, singura echipă românească din istorie care avea să câştige Liga Campionilor. După Revoluţia din decembrie ’89, Valentin Ceauşescu a fost o prezenţă extrem de discretă în spaţiul public.

Într-un interviu mai vechi Valentin Ceaușescu a spus cum s-a apropiat de Steaua.

”Era prin ’85. Pe Ienei îl știam dinainte, pe Iordănescu îl cunoscusem în Grecia, când îi făcusem o vizită lui Vardinoianis. Puiu juca la OFI Creta. Era perioada când plecase Halagian de la echipă.

Citește și: Victor Ciutacu, amănuntul care le-a scăpat „reziştilor” la filmul lui Ilie Năstase: „Jucați-o p-asta!”

M-am întâlnit cu cei doi la un meci al lui Dinamo, de campionat, pentru ca eu mergeam și în „Ștefan cel Mare”. Și mi-au zis „Haideți!”. M-am dus apoi la club, l-am cunoscut pe domnul Alecsandrescu, am început să mai merg la antrenamente si așa am devenit apropiat al echipei”, spunea Valentin Ceaușescu pentru stelisti.ro.

Totuși, chiar dacă fiul dictatorilor Nicolae și Elena Ceaușescu a recunoscut implicarea la Steaua, Victor Pițurcă neagă faptul că Valentin ar fi influențat rezultatele în favoarea echipei militare.

„De ce n-a ajutat-o sistemul înainte de a forma această echipă? Cinci ani am cam dominat Europa. Valentin Ceauşescu a fost cel care a ajutat Steaua? Nu, nu cred. De ce echipa Steaua n-a fost ajutată înainte? Ţin minte că Steaua termina doar pe locul al patrulea sau al cincilea, deși avea jucători buni. Adevărul e că Steaua n-a fost ajutată de absolut nimeni. Singurii care făceau tot ce se întâmpla erau cei de la Dinamo. De ce făcea Dinamo? Avea putere. Valentin nu avea nicio putere, că el n-ar fi vorbit niciodată aşa ceva. Valentin era de o corectitudine… Era un om model pentru mine.

Poate se supără dinamoviştii, poate se supără domnul Lucescu, dar eu spun realitatea. Și ştim cum s-au câştigat, Ghetele de Aur, ştim când se făcea 4-4. Să întrebaţi orice preşedinte şi vă spune adevărul, că Steaua niciodată n-a făcut lucrurile astea”, a spus Victor Piţurcă la orangesport.ro.

Citește și: VIDEO FRF a lansat imnul României pentru Euro 2024, cântat de vedetele Pro TV Smiley, Andreea Esca, Andra şi Irina Rimes