Speculă cu teste de salivă destinate elevilor. Un kit se vinde pe internet şi cu 50 lei

Astăzi a început testarea elevilor pentru COVID-19. Doar că nu toţi părinţii sunt de acord cu testarea. Mai mult, unii s-au gândit să facă un ban de pe urma lor, dacă tot le-au primit gratis de la stat, şi le-au scos la vânzare pe internet.

06 dec. 2021, 12:18
Speculă cu teste de salivă destinate elevilor. Un kit se vinde pe internet şi cu 50 lei

În unele școli testarea elevilor din salivă se va face în clasă, dar cele mai multe școli au decis ca elevii să se testeze acasă, sub supravegherea unui adult. Testarea elevilor pentru depistarea COVID-19 nu este obligatorie şi este neclară şi modalitatea de raportare a rezultatelor testelor din salivă.

Autoritățile fac apel la responsabilitatea părinților, să se asigure că elevii sunt testaţi pentru COVID-19 două ori pe săptămână și să comunice rezultatul către conducerea şcolii.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cătălin Botezatu, reacţie explozivă în scandalul licitației testelor din salivă aduse în școli

Teste din salivă destinate elevilor, scoase la vânzare de către părinţi pe internet

Doar că nu toţi părinţii sunt de acord cu testarea din salivă a elevilor. Mai mult, în loc să-i verifice pe copii dacă sunt bolnavi, unii părinţi s-au gândit să profite de testele de salivă primite de copiii lor de la şcoală şi să le vândă pe internet, potrivit Digi 24.

Citeşte şi: Bătaie de joc cu distribuirea testelor de salivă „la pachet” în şcoli: „În curte se împărţeau teste din mână în mână puse în șervețele, în buzunare”. Cîmpeanu: Durează un minut asamblarea a două teste

Pe Internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste din salivă pentru depistarea COVID-19.

 

Bătaie de joc cu distribuirea testelor de salivă „la pachet” în şcoli: „În curte se împărţeau teste din mână în mână puse în șervețele, în buzunare”

Primele teste de salivă pentru depistarea COVID-19 au ajuns în şcoli, dar că testele nu sunt individuale, ci sunt ambalate în pungi de câte 25 sau 50 de bucăţi cu elemente care urmează să fie folosite pentru formarea unui test complet. După ce s-a făcut împărţirea şi ambalarea lor individuală, testele au fost distribuite către părinţi sau copii.

„La școala fiului meu au fost distribuite testele se salivă părinților -1 părinte de la fiecare clasă. Eu am fost să iau 62 de teste: 2 cutii de câte 25 și alte 12 teste puse CU MÂNA GOALĂ într-o punguta. Ce vedeți în poză este mâna mea cu mănușă… încercând să trimit părinților poze cu ce am primit. Eu trebuie sa manevrez 62 de teste, să le distribui în punguțe și să le dau părinților sub semnătură. Eu știu cum sa le manevrez pentru că face parte din meseria mea, dar in curtea școlii se împărțeau deja între parinti..din mână în mână…puse în șervețele, în buzunare…

Pipetele, capacele de picurare, recipientele cu soluție și hârtiile de colectare sunt atinse CU MÂNA GOALĂ de către secretare, părintele care le ia pentru toată clasa, părintele care le preia pentru copilul propriu…..

Și astea ar trebui să fie testele de încredere???? Dacă secretara e pozitivă și a strănutat ieri în mâna cu care distribuia totul în pungi pentru toată școala? Dacă părinții care preiau pentru toată clasa sunt pozitivi???? Credeți că le aranjează cineva cum fac eu- sterilizand totul cât de mult pot, cu mască, cu mănuși??? (Și evident că tot nu simt că este suficient de curat- nu se pune problema de steril- pentru că le fac pe o masă la mine în sufragerie….)

Cum sa dai, bai băiatule, teste la bax???? În care univers vă bazați voi pe ele???”, spune mama unui elev care este şi biolog în laborator de biologie moleculară.


loading...
Partenerii noștri