Spionajul rus susţine că serviciile ucrainene au plănuit asasinarea Dariei Dugina. Atentatul l-a comis o femeie, maşina a fost detonată de la distanţă

Serviciul de securitate al Rusiei a acuzat luni serviciile de spionaj ucrainene că s-ar afla în spatele asasinării Dariei Dugina, orchestrând atentatul cu bombă care a dus la moartea acesteia, sâmbătă seara, pe o autostradă de lângă Moscova.

22 aug. 2022, 15:42
Spionajul rus susţine că serviciile ucrainene au plănuit asasinarea Dariei Dugina. Atentatul l-a comis o femeie, maşina a fost detonată de la distanţă

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principala agenție succesoare a KGB, a transmis că uciderea Dariei Dugina a fost „pregătită și comisă de serviciile speciale ucrainene”. Într-un comunicat transmis luni, FSB a acuzat un cetățean ucrainean, Natalia Vovk, în vârstă de 43 de ani, că a comis crima și apoi a fugit din Rusia în Estonia.

Agenţii ruşi susţin că suspecta, Natalya Vovk, a sosit în Rusia în luna iulie împreună cu fiica ei de 12 ani și a închiriat un apartament în clădirea în care locuia Dugina, pentru a o supraveghea şi a-i analiza stilul de viaţă. De asemenea, Vovk și fiica ei au fost la festival naționalist la care Alexander Dugin și fiica sa au participat chiar înainte de asasinat.

Suspecta a folosit o mașină Mini Cooper, iar la intrarea în Rusia au folosit numerele Republicii Populare Donețk – E982ХН DPR, la Moscova – numere kazahe – 172AJD02, iar la plecare plăcuţă ucraineană de înmatriculare – AH7771IP.

Citeşte şi August ar putea deveni o lună „neagră” pentru Rusia. Uciderea fiicei lui Dugin este primul dangăt de clopot – Die Welt

Mașina capcană care a ucis-o pe Darya Dugina a fost detonată de la distanță, a declarat luni un oficial din cadrul forțelor de ordine pentru agenția de presă de stat rusă TASS, relatează CNN.

S-a stabilit acum că bomba din mașina lui Dughina a fost detonată de la distanță. Probabil că mașina a fost monitorizată și mișcarea sa a fost controlată”, a declarat pentru TASS oficialul din cadrul forțelor de ordine, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Citeşte şi Un deputat rus, pro-occidental, amenință cu o nouă serie de asasinate în stilul „Dughin”: „Putin va fi detronat și distrus de noi!”