Spionul Rusiei, AGENT ELECTORAL pentru Iulian Dumitrescu și Bogdan Nica. Care este legătura lui Alexandru Piscan cu Baronul Lamborghini

DIICOT cercetează un cetăţean român care, încă din 2022, a supravegheat obiective militare româneşti sau aparţinând NATO din Tulcea şi a transmis datele Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. El a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru trădare.
Filip Stan
24 mai 2024, 14:30
Spionul Rusiei, AGENT ELECTORAL pentru Iulian Dumitrescu și Bogdan Nica. Care este legătura lui Alexandru Piscan cu Baronul Lamborghini

Acuzat că ar fi transmis informații secrete către Federația Rusă, ploieșteanul Alexandru Piscan a fost reținut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) și, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de trădare, scrie gandul.ro.

Piscan a fost prins în timp ce filma obiective militare, inclusiv NATO, din România și furniza informațiile către diplomați ruși, iar la percheziții s-au găsit fișiere întregi cu filmări cu echipamente militare și înscrisuri, potrivit surselor Gândul. (mai multe detalii AICI)

Alexandru Piscan anunțase pe Facebook, în luna martie a acestui an, că intenționează să candideze pentru funcția de primar al Ploieștiului, promițând că va fi în stare să asigure o „schimbare” și că orașul a fost prost administrat de actualul primar și de cei din jurul său. Piscan a postat și o fotografie de copertă cu sigla Partidului Mișcarea Populară.

Român, reţinut pentru TRĂDARE. DIICOT l-a reţinut pe primul spion care transmitea fotografii cu obiective strategice militare diplomaţilor ruşi

În același timp, Alexandru Piscan se dovedea a fi și un susținător al lui Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini” al județului Prahova.

„Spionul rușilor se transformase și în agent electoral pentru Iulian Dumitrescu și Bogdan Nica, le făcea reclamă pe una dintre paginile sale de Facebook. Îi făcea campanie Baronului Lamborghini”, au declarat sursele Gândul.

Spionul Piscan promova o „realizare” a Baronului Lamborghini
Alexandru Piscan are și o pagină de Facebook unde deține controlul sub numele „Alex Piscan”, iar în luna iunie a anului 2023, îi făcea reclamă președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu – zis și „Baronul Lamborghini” -, dar și lui Bogdan Nica, cel care dorește fotoliul de primar al Ploieștiului.

Iulian Dumitrescu este, acum, președintele „suspendat” al Consiliului Județean Prahova, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au plasat sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită și fals în declarații, însă Gândul a prezentat imagini care demonstrau că acesta încalcă, cu indiferență, controlul judiciar.

 

În data de 7 iunie 2023, Alex Piscan a redistribuit o postare care fusese, inițial, publicată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Prahova. Era vorba despre un spital modular amplasat în curtea secției de pneumologie a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești (SJUP), valoarea investiției fiind de 14.628.837,93 lei, iar finanțarea asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Bineînțeles, în centrul atenției se afla chiar Iulian Dumitrescu, președintele CJ.

Român, reţinut pentru TRĂDARE. DIICOT l-a reţinut pe primul spion care transmitea fotografii cu obiective strategice militare diplomaţilor ruşi

„Continuăm investițiile în creșterea calității serviciilor de sănătate oferite prahovenilor”, spunea Iulian Dumitrescu la momentul respectiv, cu doar câteva luni înainte ca procurorii anticorupție să îl acuze de mită și fals în declarații.

După cum se poate observa, Alex Piscan – devoalat de DIICOT drept spion al Rusiei – era un mare susținător al ”Baronului Lamborghini”.

„Se lăuda în mediul de afaceri că are relații bune cu persoane influente din Rusia”
Din informațiile obținite de Gândul, Alexandru „Alex” Piscan deține o firmă care organizează evenimente. Bărbatul a stat mai mult timp în SUA și „se lăuda în mediul de afaceri că are relații bune pe continentul american, dar și cu persoane influente din Rusia”.

Aceleași surse au mai declarat că Alexandru Piscan ”aborda persoane cu funcții și lăsa senzația că vrea să le «cultive» pentru a obține informații prețioase”.

Potrivit DIICOT, Alexandru Piscan „ar fi supravegheat unele obiective militare românești sau aparținând NATO”.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, începând cu anul 2022, persoana cercetată ar fi supravegheat unele obiective militare românești sau aparținând NATO, amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-ar fi transmis către diplomați din cadrul unei ambasade străine în România”

”La data de 23.05.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea unui inculpat (cetăţean român), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trădare. Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informaţii cu caracter militar şi efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”, a transmis, vineri, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe probe.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Vreme extremă în România: Coduri roșii și temperaturi record în sudul țării
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?