Spitalele de urgenţă din Vaslui şi Bârlad, AMENDATE. Vezi ce nereguli s-au găsit

Cele două spitale de urgenţă din Vaslui şi Bârlad au fost amendate de Direcţia de Sănătate Publică cu 9.000 de lei în urma unor controale în care s-a constatat lipsa igienei într-o serie de saloane şi chiar în blocul alimentar al uneia dintre unităţile medicale, informează Mediafax.

24 apr. 2013, 17:15
Spitalele de urgenţă din Vaslui şi Bârlad, AMENDATE. Vezi ce nereguli s-au găsit

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a dat patru amenzi, în valoare totală de 9.000 de lei, celor două spitale de urgenţă din Vaslui şi Bârlad din cauza deficienţelor constatate în urma unor controale vizând respectarea normelor igienico-sanitare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a fost sancţionat cu 3.000 de lei din cauza nerespectării circuitelor funcţionale în mai multe secţii, cum ar fi cele de Pediatrie, Ginecologie şi Chirurgie.

În plus, se arată în raportul DSP, pavilionul TBC are spaţii improprii desfăşurării activităţii medicale, neigienizate şi cu pereţi exfoliaţi.

Citeşte şi Caz revoltător la Bârlad: O bătrână a murit după ce medicii au uitat un pansament în corpul său

Inspectorii sanitari au mai constatat că şi blocul alimentar, unde se prepară hrana pentru cei 800 de pacienţi ai spitalului vasluian, nu este igienizat.

La Spitalul de Urgenţă Bârlad, neregulile găsite de DSP Vaslui sunt legate tot de lipsa igienei în pavilionul TBC. În aceeaşi unitatea medicală, s-au constatat nereguli şi în ceea ce priveşte evacuarea apelor uzate provenite din secţiile cu boli transmisibile.

În urma tuturor acestor probleme, spitalul bârlădean a fost amendat cu suma de 5.000 de lei. Totodată, firma care asigură serviciul de catering pentru pacienţi a fost sancţionată cu 1.000 de lei.