Spitalele din Vrancea au stabilit coplata. Vezi cât vor plăti pacienţii la externare

Spitalele din Vrancea au stabilit valoarea coplăţii care urmează să fie plătită, la data externării, de pacienţii care s-au internat începând de la 1 aprilie.

01 apr. 2013, 16:36
Spitalele din Vrancea au stabilit coplata. Vezi cât vor plăti pacienţii la externare

Valoarea coplăţii este de 10 lei şi se va plăti de pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani şi la Spitalul Orăşenesc Panciu.

Managerul spitalului focşănean, Constantin Mîndrilă, a declarat, luni, pentru Agerpres, că prin aplicarea coplăţii a fost eliminată taxa de eliberare de documente la externare, care era de 15 lei.

Concomitent cu introducerea coplăţii se vor elimina celelalte taxe care se plăteau la externare. Această măsură este în beneficiul pacienţilor deoarece taxa de 15 lei care se plătea la externare era aplicată tuturor categoriilor de pacienţi, în timp ce coplata va fi plătită doar de anumite categorii de pacienţi„, a precizat managerul Constantin Mîndrilă.

Citeşte şi COPLATA va fi introdusă de la 1 aprilie. Vezi ce TAXE au stabilit spitalele

De asemenea, persoanele care se vor interna la Spitalul Municipal Adjud vor plăti o coplată în valoare de 8 lei.

„Am stabilit în Comitetul Director întrunit astăzi (luni n.r.) ca valoarea coplăţii să fie de 8 lei”, a afirmat directorul medical al spitalului, medicul Daniela Bunea.

Cea mai mică valoare a fost stabilită la spitalele din Vidra şi Dumbrăveni, respectiv 5 lei.

Coplata a fost stabilită în Contractul Cadru privind acordarea serviciilor medicale pentru 2013-2014, act normativ care a fost publicat în Monitorul Oficial pe 28 martie, iar normele metodologice de aplicare ale acestui act au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 29 martie.

Citeşte şi Eugen Nicolăescu: Coplata intră în vigoare pentru pacienţii internaţi din 1 aprilie