INCENDIU CHIŞINĂU: Intervenţia chirurgicală în cazul celei de-a treia paciente a decurs normal

Intervenția chirurgicală la cea de-a treia pacientă rănită în incendiul de la Chișinău a decurs normal, a anunțat, miercuri, medicul Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși din București, unde au fost transferate duminică femeile.

13 ian. 2016, 10:54
INCENDIU CHIŞINĂU: Intervenţia chirurgicală în cazul celei de-a treia paciente a decurs normal

Potrivit acestuia, cele trei paciente sunt în continuare în stare gravă, dar stabilă, prognosticul rămânând unul rezervat.

„A fost operată și a treia pacientă, operația a decurs normal. S-au excizat și grefat mâini, antebraț și o zonă la frunte. Pacientele sunt grave, dar stabile. Prognosticul rămâne rezervat în continuare, mai au multe de trecut. Evoluția locală a plăgilor poate să le influențeze starea. De asemenea și complicațiile pulmonare”, a explicat medicul.

El a afirmat că intervenții chirurgicale s-ar mai putea efectua în cursul săptămânii viitoare în cazul în care evoluția pacientelor va permite acest lucru.

INCENDIU CHIŞINĂU: Intervenţiile chirurgicale la două dintre pacientele aduse la Bucureşti au decurs bine

În ceea ce îi privește pe răniții de la Colectiv tratați la Spitalul de Arși, medicul a spus că doi dintre aceștia au suferit „reintervenții minore”.

„Pentru reintervenții au mai revenit doi pacienți (din Colectiv — n.r.). Este vorba de reintervenții minore. Unul cu o mică zonă în care nu avea piele la cap și s-a pus piele, o alta la degete a mai trebuit îndreptată”, a spus purtătorul de cuvânt.