Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa ar putea fi redeschis în decembrie, la două luni după incendiul din secţia ATI

Prefectura Constanţa a anunţat că Spitalul de Boli Infecţioase ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie. Reamintim că secţia ATI a spitalului a fost cuprinsă de flăcări la 1 octombrie.

01 nov. 2021, 23:02
Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa ar putea fi redeschis în decembrie, la două luni după incendiul din secţia ATI
Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa ar putea fi redeschis în decembrie, la două luni după incendiul din secţia ATI

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie, la două luni de la incendiu care a cuprins secţia ATI. Anunţul a fost făcut, luni seară, de Prefectura Constanţa.

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa ar putea fi redeschis parţial în decembrie

Prefectura Constanţa a transmis, luni seară, printr-un comunicat de presă, că a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul Silviu Coşa, în vederea dezbaterii mai multor teme, printre care situaţia Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Citeşte şi Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, noi detalii din anchetă. Procurorul de caz: „Avem indicii privind modul de producere al evenimentului”

“În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial. De asemenea, aceştia au transmis că astăzi, 1 noiembrie, a fost depus proiectul tehnic la ISU Dobrogea Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare”, a transmis Prefectura Constanţa. se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

Potrivit sursei citate, în prezent angajaţii spitalului sunt detaşaţi la alte unităţi medicale.

“De asemenea, în urma discuţiei deschise de reprezentanţii federaţiilor sindicale, privind situaţia angajaţilor din spital, managerul interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a adus la cunoştinţă faptul că, în acest moment, 40 dintre angajaţi sunt detaşaţi la alte unităţi medicale pe o perioadă de trei luni, iar 95 sunt detaşaţi pe o perioadă de 30 de zile, care va fi prelungită în urma demersurilor realizate împreună cu managerii unităţilor sanitare din judeţ şi cu DSP Constanţa”, a mai precizat Prefectura.

Reamintim că un puternic incendiu a izbucnit, pe data de 1 octombrie, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Şapte pacienţi şi-au pierdut atunci viaţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

Citeşte şi CTP, nemilos cu managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa care a declarat după incendiu că „s-a întâmplat un necaz”