Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a stabilit valoarea coplăţii. Vezi care este suma

Pacienţii care se vor interna, de luni, la cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, vor plăti, la externare, o taxă de 10 lei.

01 apr. 2013, 14:51
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a stabilit valoarea coplăţii. Vezi care este suma

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Mirela Neagu, a declarat, luni, că, în urma şedinţei de CA, s-a stabilit la 10 lei cuantumul coplatei pentru serviciile medicale, scrie Agerpres.

„Această taxă se va aplica pentru pacienţii care se internează de la 1 aprilie. Am considerat că pacienţii internaţi până la această dată sunt internaţi în perioada când era în vigoare alt contract şi nu era apărută în Monitorul Oficial coplata şi nu ni s-a părut corect să o aplicăm la externare, în condiţiile în care, la internare, nu au luat cunoştinţă de existenţa coplăţii”, a declarat preşedintele CA al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Potrivit sursei citate, anul trecut, peste 74% dintre persoanele internate la această unitate sanitară au fost admise pe criteriul de urgenţă. Conform noilor reglementări, urgenţele sunt scutite de coplată.

Iniţial, Mirela Neagu a declarat, luni, pentru Agerpres, că la SJU Ploieşti nu s-a stabilit cuantumul coplăţii şi că aceasta nu se introduce începând cu data de 1 aprilie pe motiv că încă nu a fost semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ulterior, a fost convocată o şedinţă a CA pentru stabilirea taxei la externare.

SJU Ploieşti se află în administrarea Consiliului Judeţean Prahova, alături de Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Ploieşti şi de Spitalul de Pediatrie.

Mirela Neagu, care este şi consilier pe probleme de sănătate al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, a afirmat că marţi se va întruni şi CA al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie pentru stabilirea cuantumului coplăţii, care, cel mai probabil, va fi tot de 10 lei.

Managerul Spitalului Municipal Ploieşti, Carmen Dumitru, a declarat, luni, că la nivelul spitalului coplata la externare va fi de cinci lei.

„Taxa va fi de cinci lei la spitalul Municipal Ploieşti. Noi ne-am organizat deja şi urmează ca, în momentul în care apare contractul cadru, să intre în vigoare”, a afirmat Carmen Dumitru.

Tot cinci lei la externare vor plăti şi pacienţii Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti, directorul Cătălin Vişean precizând că taxa se aplică de la data de 1 aprilie.

Vezi aici ce taxe au stabilit şi alte spitale din ţară şi din Bucureşti