Spitalul Marie Curie, despre starea copiilor din Argeş: Unul dintre pacienţi a necesitat dializă

Starea de sănătate a majorității copiilor veniți din Argeș și internați la Spitalul "Marie Curie" este ușor ameliorată față de ziua anterioară, însă în cazul unui copil starea s-a agravat și a necesitat dializă peritoneală, a declarat, vineri, medicul nefrolog Ioana Mihalache.

12 feb. 2016, 09:14
Spitalul Marie Curie, despre starea copiilor din Argeş: Unul dintre pacienţi a necesitat dializă

„Față de ziua de ieri, majoritatea micuților sunt ușor ameliorați, unii staționari, unul — agravat, motiv pentru care astăzi i se va pune cateter pentru dializă peritoneală. Va începe și el dializa”, a spus medicul.

Ioana Mihalache a afirmat că, în prezent, sunt dializați opt copii, la care se va adăuga încă unul în cursul zilei de vineri.

Ministerul Sănătăţii: Nu se poate vorbi de un focar epidemic în cazul copiilor din Argeş

„În momentul de față sunt dializați patru copii în ATI și alți patru pe secția de nefrologie. Sunt opt copii dializați, la care se adăugă acest copil care va merge să i se monteze cateterul. Astfel vor fi 9 dializați și doi nedializați”, a explicat nefrologul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu a declarat joi că nu este vorba despre un focar epidemic în cazul copiilor din județul Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, internați la Spitalul ‘Marie Curie’ și la Institutul de Boli Infecțioase ‘Matei Balș’.