Spitalul Municipal Dorohoi cumpăra produse Hexi Pharma fără contract, susţine prefectul

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a sesizat, joi, Ministerul Sănătății și Curtea de Conturi cu privire la achiziția de către Spitalul Municipal Dorohoi a unor cantități de dezinfectanți produși de Hexi Pharma, fără a exista contracte între cele două entități.

09 iun. 2016, 11:52
Spitalul Municipal Dorohoi cumpăra produse Hexi Pharma fără contract, susţine prefectul

„Sunt deficiențe clare care au fost constatate. Am înaintat raportul, inclusiv cu documentația anexată, către Curtea de Conturi, Inspectoratul Sanitar de Stat și către ministrul Sănătății. Cred că sunt lucruri în trecut care nu au fost făcute așa cum trebuie”, a afirmat Nechifor, potrivit Agerpres.

Neregulile de la Spitalul Municipal Dorohoi au fost descoperite în urma unei verificări efectuate în această săptămână de Corpul de Control al prefectului.

„Așa cum s-a constatat cu ocazia controlului, chiar dacă Spitalul municipal Dorohoi nu a avut încheiate contracte cu SC Hexi Pharma Co SRL, atâta vreme cât unitatea spitalicească întocmea note de comandă și primea marfa însoțită de facturi, rezultă că între cele două persoane juridice existau relații de natură contractuală, factura fiscală fiind documentul care certifica vânzarea/ cumpărarea”, se arată în raportul Corpului de Control.

Prefectul a dispus efectuarea controlului la unitatea sanitară din Dorohoi, după ce a primit informații potrivit cărora aceasta ar fi achiziționat dezinfectanți de la Hexi Pharma, însă, imediat după scandalul național, ar fi comunicat autorităților că nu a avut în ultimii trei ani contracte cu compania lui Dan Condrea.