Spor de 15% pentru anumiţi angajaţi din sectorul bugetar. Hotărârea, în ultima şedinţă de guvern. DOCUMENT

Publicat: Joi, 20 Septembrie 2018 12:08 // Actualizat: Joi, 20 Septembrie 2018 12:08 // Sursa: romaniatv.net

Persoanele încadrate în gradul de handicap grav sau în gradul de handicap accentuat, plătite din fonduri publice vor beneficia de sporul de 15% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare, prevăzut la art. 22 din Legea nr. 153/2017, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

Foto: romaniatv.net
Documente atasate:

În nota de fundamentare a proiectului se menționează că măsura face parte din “categoria măsurilor legislative specifice necesare pentru a accelera sau obţine egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilităţi în ceea ce privește exercitarea dreptului la muncă, obligație asumată odată cu ratificarea de către România, prin Legea nr. 221/2010, a Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Potrivit Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, măsurile specifice care sunt necesare pentru a accelera sau obţine egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilităţi nu vor fi considerate o discriminare”.

Proiectul prevede ca sporul de 15% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare, prevăzut în Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice, să fie acordat tuturor persoanelor încadrate în gradul de handicap grav sau în gradul de handicap accentuat pentru care tipul de handicap este: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
handicap persoane handicap salarii bugetari spor salarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7509
RON
22 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H