Sportiva Cristina Iovu, medaliată cu bronz la CM de haltere, a încălcat Codul antidoping

Sportiva Cristian Iovu, medaliată cu bronz la Campioantele Mondiale de haletere din Aşgabat (Turkmenistan), din luna noiembrie, la stilul aruncat, la categoria 55 de kilograme, a fost suspendată provizoriu pentru încălcarea Codului antidoping, informează Federaţia Internaţională de Haltere (IWF).

28 dec. 2018, 11:49
Sportiva Cristina Iovu, medaliată cu bronz la CM de haltere, a încălcat Codul antidoping

„IWF anunţă că sportiva Cristian Iovu a fost acuzată de încălcarea aricolului 2.2 din Codul antidoping. Ca o consecinţă, sportiva este suspendată provizoriu, pentru o presupusă încălcare a regulilor antidoping. (…) IWF nu va face alte comentarii până când cazul nu va fi închis”, se arată pe site-ul IWF, potrivit news.ro.

Citeşte şi România, a treia medalie la Mondialele de haltere. Record personal stabilit de Nicolae Onică

În vârstă de 26 de ani, sportiva născută la Chişinău, care a mai concurat pentru Republica Moldova şi Azerbaidjan, riscă suspendarea pe viaţă, deoarece a mai fost depistată pozitiv cu testosteron, la JO din 2012 (la reanalizarea probei, în 2016), când a concurat pentru Moldova şi cu oxandrolon (steroid anabolic), la un test antidoping efectuat în afara competiţiei, în 2013.

Ea fost supendată doi ani, în 2013, după ce alesese că concureze pentru Azerbaidjan, şi încă doi ani, în 2016. Această ultimă suspendare i-a expirat la 22 iulie.


loading...