Sportivii din Rusia şi Belarus vor putea participa la Wimbledon 2023. Reacţie dură din Ucraina: „Nu le daţi vize!”

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat că la ediţia din acest an vor putea participa sportivii din Rusia şi Belarus, însă ca "neutri" şi respectându-se anumite condiţii. Decizia a stârnit reacţii dure în Ucraina.

31 mart. 2023, 23:18
Sportivii din Rusia şi Belarus vor putea participa la Wimbledon 2023. Reacţie dură din Ucraina: „Nu le daţi vize!”
Sportivii din Rusia şi Belarus vor putea participa la Wimbledon 2023. Reacţie dură din Ucraina: "Nu le daţi vize!"

Sportivii din Rusia şi Belarus vor putea participa la Wimbledon 2023. pentru a participa, sportivilor respectivi le este interzis să îmi manifeste susţinerea pentru ofensiva militară a Rusiei în Ucraina şi să fie finanţaţi  de statul rus sau de statul belarus. Le sunt interzise inclusiv sponsorizările de către companii operate sau controlate de statele respective. „În continuare condamnăm total invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia şi susţinerea noastră din toată inima este în continuare pentru poporul ucrainean. A fost o decizie incredibil de dificilă”, a declarat Ian Hewitt, preşedintele All England Club.

The All England Lawn Tennis Club (AELTC) şi Lawn Tennis Association (LTA) au interzis anul trecut participarea sportivilor din cele două ţări, ca urmare a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina. În acest an, turneul de la Wimbledon este programat în perioada 3-16 iulie.

Citeşte şi: Novak Djokovic revine după doi ani la turneele din SUA. Senatul american a ridicat ultimele restricţii Covid-19

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a transmis că decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a permite participarea sportivilor ruşi şi belaruşi este imorală şi a făcut un apel către autorităţile britanice să nu le acorde vize concurenţilor din cele două ţări.

„Decizia Wimbledonului de a permite participarea sportivilor ruşi şi belaruşi este imorală. A încetat Rusia agresiunea sa sau atrocităţile? Nu, doar că Wimbledon a decis să găzduiaască doi complici la crimă. Fac un apel către guvernul britanic să nu le dea vize sportivilor lor”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.