Spune-mi ce câine ai, ca să îţi spun cine eşti. Ce spune rasa animalului despre stăpân

Mulţi au câini acasă sau o rasă preferată, dar puţini ştiu că animalul pe care îl deţin spune foarte multe despre stăpân.

23 nov. 2012, 06:40
Spune-mi ce câine ai, ca să îţi spun cine eşti. Ce spune rasa animalului despre stăpân

Până te hotărăşti să-ţi iei un câine te întrebi, inevitabil, dacă vei fi în stare să ai grijă de el cum trebuie şi să-i îndeplineşti toate nevoile. Apoi urmează etapa în care trebuie să te hotărăşti dacă ar fi mai bine să-ţi iei un câine de talie mică sau, dacă tot vrei un animal de companie, dacă el ar trebui să fie de talie mare. La această decizie contribuie, de obicei, şi suprafaţa şi tipul locuinţei. Nimic nu este însă întâmplător în alegerile pe care le fac iubitorii de câini. Iar rasele câinilor noştri spun foarte multe despre noi.

Aşadar, îţi spunem cine eşti, în funcţie de rasa câinelui pe care îl ai acasă.

Buldogul este un câine hotărât, persistent, care nu renunţă uşor. Aceasta poate fi o calitate, dar şi un defect, pentru că este mai greu să gestionezi un câine încăpăţânat. Oricum, această trăsătură se regăseşte în general şi la stăpânii de buldogi, despre care se mai spune că sunt şi foarte amuzanţi. Deşi par intimidanţi, buldogii sunt foarte blânzi şi iubitori şi au, de obicei, stăpâni care sunt romantici incurabili.

Terrierul este un câine foarte energetic, amuzant, iubitor şi jucăuş. Persoanele care au acasă un terrier sunt, în general, maleabile şi au o foarte mare capacitate de concentrare. La fel ca animalul lor, stăpânii de terrieri sunt energici, curajoşi şi competitivi, volubili, comunicativi şi cu un foarte bine dezvoltat simţ al umorului.

Labradorul şi Golden Retrieverul sunt câini prietenoşi, cu instincte foarte bune şi „familişti”. La fel şi stăpânii lor, care vor pune întotdeauna familia mai presus de orice. Despre cei care au astfel de câini se spune că sunt persoane foarte relaxate, active şi îndrăgostite de activităţile în aer liber, cinstite şi adorabile. La fel ca animalele lor de companie.

CITEŞTE ŞI: Top 5 rase de câini cu care pot fi „agăţate” femeile

Pudelul şi Chihuahua şi alte „rase de jucărie” sunt preferaţi de oamenii sinceri, iubitori, loiali şi plini de umor. Le place se călătorească şi tocmai de aceea aleg câini de talie mică, pe care îi pot lua oriunde după ei. De asemenea, sunt persoane foarte atente cu aspectul lor, foarte ordonate şi aproape tipicare. Sunt oameni versatili, care se bucură la fel de mult de o seară cu vinuri fine sau de o petrecere într-un club unde se bea bere, iar fumul de ţigară se taie cu cuţitul.

Cockerul este un câine dulce, respectuos şi blând. Proprietarii lor sunt persoane fermecătoare, demne de încredere şi foarte afectuoase. Sunt, de obicei, persoane foarte active, dar familia şi timpul petrecut alături de cei dragi va fi mereu pe primul loc. Stăpânii de cockeri sunt genul de oameni care au prieteni de o viaţă pe care îi preferă oricând unor străini care le-ar putea deveni cunoştinţe utile.

Boxerul este un câine care debordează de energie, la fel şi o persoană care are un astfel de câine. Despre stăpânii de boxeri se spune că sunt genul de oameni care trăiesc viaţa la maximum şi sunt atraşi de orice experienţă nouă. De asemenea, sunt foarte prietenoşi şi pot face oricând o glumă spumoasă, mai ales în situaţii tensionate care impun un moment de relaxare.

Pointerul englez, Weimaranerul şi Setterul irlandez sunt câini de vânătoare, foarte atenţi şi grijulii. Cei care îi aleg pentru a le fi animale de companie sunt persoane active, cărora le plac activităţile în aer liber şi, evident, vânătoarea. Şi câinii, şi oamenii lor sunt energici, curajoşi, foarte inteligenţi, uşor agitaţi şi foarte motivaţi şi nu vor spune niciodată nu unei hoinăreli de o zi sau sporturilor extreme. Totuşi, se plictisesc repede dacă nu li se arată noi provocări.

Ciobănescul german este un câine timid, chiar circumspect, în preajma străinilor, dar devine foarte afectuos atunci când cunoaşte o persoană. Această trăsătură se extinde şi la stăpân, care este genul de om care ar face absolut orice pentru un prieten. Proprietarii de ciobănesc german sunt companioni loiali şi protectăori.

Un Dachshund este încăpăţânat şi curajos şi stăpânul său la fel: nu va renunţa niciodată la ceva ce vrea să obţină. Proprietarii acestei rase de câine sunt pasionaţi de grădinărit. Uneori pot avea accese de şefie şi nu le place când lucrurile nu ies chiar cum vor ei.

Rottweilerul este un câine hotărât şi cu o personalitate „intensă”. Impune un oarecare respect şi este o rasă curajoasă. Oamenii care îşi aleg un Rottweiler pe post de animal de companie sunt încrezători, loiali şi devotaţi familiei şi prietenilor. Chiar dacă par tipi foarte relaxaţi şi uneori chiar nepăsători, sunt mereu gata să reacţioneze dacă situaţia o cere.

O persoană care deţine un Husky este cu siguranţă un împătimit al sporturilor, mai ales al celor de iarnă şi care se pot practica în aer liber. Stăpânii de Husky sunt oameni cu o foarte mare voinţă, dar totodată adorabili şi prietenoşi.

Mopsul este considerat deseori „clovnul” speciei canine, iar proprietarul unui astfel de căţel va fi, invariabil, o persoană foarte jovială şi cu o poftă de viaţă molipsitoare. Aşa cum câinii adoră să fie mângâiaţi şi scărpinaţi pe burtă, veţi descoperii că şi stăpânii ar da orice, oricând pentru un masaj şi pentru a fi răsfăţaţi.

Bichonul este o rasă foarte des întâlnită, mai ales pentru că talia câinelui este una foarte comodă. Cei care au acasă un astfel de căţel sunt oameni cărora le place să fie răsfăţaţi şi care sunt, de cele mai multe ori, foarte atenţi cu aspectul lor fizic. Bichonii sunt foarte sociabili şi sunt foarte fericiţi când au multă lume în jur. Proprietarii de Bichoni sunt foarte încrezători şi preferă un stil de viaţă sofisticat. Se vor bucura oricând de un vin bun şi de o expoziţie de artă sau de un restaurant pretenţios.

Pitbull-ul este o rasă care nu este privită cu ochi prea buni, deoarece sunt câini de luptă, care pot fi foarte violenţi. Toţi specialiştii spun, însă, că şi un Chihuahua poate fi la fel de rău şi periculos, dacă nu este „educat” cum trebuie.
Pitbull-ul are o voinţă foarte puternică de a face pe plac stăpânului şi sunt mereu gata de orice pentru el. Stăpânii acestor câini sunt oameni curajoşi, plini de vitalitate şi foarte protectori cu cei dragi. Le plac foarte mult copiii şi sunt părinţi şi bunici excepţionali.

Dogul german este o rasă destul de pretenţioasă, fiind un câine de talie foarte mare. Cei care se încumetă însă la un aşa prieten sunt cu siguranţă oameni cu o inimă uriaşă şi foarte responsabili. Sunt foarte muncitori şi dedicaţi în tot ceea ce fac. Vor să fie mereu informaţi şi nu se dau în lături de la dezbateri pe temele zilei. Forma lor preferată de relaxare este o seară liniştită acasă, după o zi de muncă.

Mulţi oameni au câini fără pedigree, majoritatea luaţi de pe stradă. Stăpânii de corcituri, cum li se spune în limbaj popular, sunt oameni iubitori, amuzanţi, deschişi la minte şi foarte relaxaţi. Le place să trăiască viaţa aşa cum e ea, fără să-şi facă prea multe planuri. Au capacitatea de a nu da atenţie mărunţişurilor şi văd mereu lucrurile în ansamblu.