Squid Game, cel mai urmărit serial al momentului în România și în lume, interzis pentru copiii din Marea Britanie

Cel mai urmărit serial al momentului din România și din alte țări ale lumii, "Squid Game", ar trebui interzis copiilor, consideră specialiștii. Un consiliu din sudul Marii Britanii i-a sfătuit pe părinți să nu-și lase copiii să urmărească această producție, după ce mai multe rapoarte au arătat că minorii cu vârste de până la șase ani copiază provocările violente văzute pe micul ecran.

18 oct. 2021, 08:56
Squid Game, cel mai urmărit serial al momentului în România și în lume, interzis pentru copiii din Marea Britanie

Echipa de protecție a educației din consiliul Central Bedfordshire a trimis un e-mail părinților și tutorilor din district prin care i-a îndemnat „să fie vigilenți după ce au auzit că mai mulți copii și tinerii copiază jocuri și violență din noua serie Netflix, Squid Game” .

Serialul produs de coreeni este despre un joc extrem de periculos care atrage sute de participanți interesați să câștige suma uriașă de la final. Ca să intre în posesia banilor, jucătorii sunt nevoiți să depășească o serie de provocări care pentru foarte mulți dintre ei pot fi mortale.

Mulți copii nu urmăresc această producție, dar aud de ea prin provocări devenite virale pe Tik Tok, unde utilizatorii de social media postează propriile versiuni ale jocurilor.

Potrivit unor rapoarte efectuate de britanici, copiii au folosit violența fizică la locul de joacă pentru-i „pedepsi” pe învinși, așa cum se întâmplă și în serial.

Unul dintre cele mai populare jocuri din serial este clasicul „1, 2, 3 la perete stai”. Jucătorii se numără și se alege cinevacare stă cu fața la perete. Restul jucătorilor se aliniază în spatele lui și sunt nevoiți să înainteze până când cel din față se întoarce. Ei nu trebuie să fie văzuți în mișcare când cel din față se întoarce, fiindcă altfel e trimis înapoi la linia de start. În producția tv, cei care sunt prinși sunt împușcați.

Luna aceasta, copiii de la o școală din Belgia au jucat acealași joc, iar cei care erau prinși că se mișcau erau bătuți.

În România, „Squid Game” este pe primul loc în topul celor mai urmărite seriale ale momentului de pe Netflix. Pe platformă, el apare ca fiind recomandat doar persoanelor de peste 16 ani.

Ce mesaj au trimis specialiștii britanici părinților 

„Au existat recent câteva informații referitoare la copii și tineri care joacă jocuri văzute în Squid Game în timp ce erau la școală.

Squid Game este vizualizat și prin alte platforme precum YouTube și TikTok și, având în vedere popularitatea jocurilor din serial, dezvoltatorii au realizat diverse mini-jocuri bazate pe Squid Game pe Roblox și alte platforme de jocuri.

Vă sfătuim cu tărie ca copiii să nu urmărească Squid Game. Serialul este destul de grafic, cu mult conținut violent”.

Școlile au trimis avertismente similare părinților. Un profesor i-a contactat imediat pe părinți pentru a le aduce la cunoștință. „[Profesorul] i-a sfătuit și pe părinți să verifice setările dispozitivelor lor, deoarece elevii ar putea accesa și viziona acest spectacol fără știrea părinților lor”, a spus Gareth Nichols, de la primăria Sir Francis Hill din Lincoln.