SRI a trimis către Comisia parlamentară SRI o informare privind arhiva SIPA şi a cerut documente despre Daniel Dragomir

Serviciul Român de Informațiia transmis şi solicitat, în această săptămână, documente către şi de la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI cu privire la ultimele evenimente care au implicat și activitatea SRI, se arată într-un comunicat al serviciului.

20 oct. 2017, 16:40
SRI a trimis către Comisia parlamentară SRI o informare privind arhiva SIPA şi a cerut documente despre Daniel Dragomir

Prima comunicare se referă la solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, potrivit comunicatului.

În această comunicare, SRI a motivat caracterul clasificat al documentelor trimise anterior și a adus completări cu elemente neclasificate care pot fi transmise de către Comisia de control a SRI către Comisia specială.

Cea de-a doua comunicare se referă la afirmațiile din spațiul public privind gestionarea arhivei SIPA, iar SRI a trimis Comisiei o informare completă privind acest subiect.

Ultima comunicare se referă la declaraţiile publice ale fostului lt. col. SRI Daniel Dragomir. În acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricăror elemente concrete deținute, în vederea derulării investigațiilor și cercetărilor aprofundate în cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusă anterior de directorul SRI, Eduard Hellvig.


loading...