Stă în puterea ta să-i dăruieşti lumină. O mamă cere cu disperare ajutor pentru fetiţa ei de 8 luni

Publicat: Duminică, 17 Mai 2015 17:34 // Actualizat: Duminică, 17 Mai 2015 17:34 // Sursa: romaniatv.net

Sofia-Maria Venter are 8 luni, însă nu se poate bucura de privirea caldă și plină de dragoste a mamei. Micuța a fost diagnosticată cu retinopatie de prematuritate și a suferit, în doar două luni, nu mai puțin de patru intervenții chirurgicale. Vederea nu i-a fost redată pe deplin, unica speranță de a-și reveni în totalitate o are tocmai de peste Ocean, de la Clinica “William Beaumont” din Detroit (S.U.A.).

Sofia s-a născut prematur, la 26 de săptămâni, iar la naștere cântărea doar 700 de grame. Din cauza fragilității, medicii au ținut-o timp de trei luni și jumătate în incubator, iar la primele controale, familia a aflat de teribila boală de care suferea micuța.

"Ne-a trimis doamna doctor la Cluj. I s-a făcut injecție cu avastin în ochișori. După o săptămână, după intervenție, ochișorii au mers spre rău. La maternitate, în Oradea, i-a făcut o intervenție cu laser, o fotocoagulare. După o săptămână ochișorul a mers mult spre rău", povesteşte Nicoleta Venter, mama Sofiei.

Disperați, părinții au căutat ajutor de la o clinică din Budapesta. După operațiile la care a fost supusă, doctorii maghiari au garantat că fetița își va recupera doar vederea la ochiul drept.

Părinții nu s-au lăsat bătuți și au dus lupta mai departe. Au contactat părinți care au trecut prin aceeași suferință, și toți au recomandat Clinica americană "William Beaumont", una dintre cele mai bune clinici pentru retinopatie de prematuritate din lume.

Pentru a ajunge la intervenția chirurgicală din Statele Unite, familia are nevoie de 25.000 de dolari, sumă din care Asociația "Salvează o inimă" a reușit să strângă aproximativ 65%.

Persoanele care doresc să o ajute pe Sofia-Maria să vadă și să se dezvolte normal, pot face donații pe platforma de donații online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/venter-sofia-maria/ sau în conturile bancare deschise pe numele tatălui, Gabriel Venter:

RO37BTRLRONCRT0218203401 (cont în lei)

RO84BTRLEURCRT0218203401 (cont în euro)

RO88BTRLUSDCRT0218203401 (cont în dolari)

Reamintim că, în urma campaniilor umanitare inițiate în anul acesta de Asociația "Salvează o inimă", s-au mai operat, cu succes, de retinopatie de prematuritate, gemenii Yanis și Rareș Dranga și Carmen Maximiuc.

Vezi aici povestea gemenilor Yanis și Rareș Dranga

Vezi aici povestea lui Carmen Maximiuc

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mai 20:37
...prematuritate și a suferit, în doar două luni, nu mai puțin de patru intervenții chirurgicale. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
17 mai 17:50
Votează email 0 email
...și a suferit, în doar două luni, nu mai puțin de patru intervenții chirurgicale. Citește mai departe… : Stă în puterea ta să-i dăruieşti lumină. O mamă cere cu...
1
EUR
4.7612
RON
27 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H