Stadionul Naţional din Varşovia, transformat în spital Covid. Va avea 500 de paturi şi 50 de locuri la terapie intensivă

Polonia va folosi o parte din stadionul său naţional din Varşovia pentru a instala un spital temporar pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, a precizat luni un oficial guvernamental.

19 oct. 2020, 09:06
Stadionul Naţional din Varşovia, transformat în spital Covid. Va avea 500 de paturi şi 50 de locuri la terapie intensivă

Ne dorim ca primele 500 de paturi că fie disponibile pentru pacienţi înainte de sfârşitul săptămânii„, a declarat şeful cancelariei premierului polonez, Michal Dworczyk, pentru postul Radio Zet.

Spitalul, care va fi instalat în spaţiul de conferinţă al stadionului, va avea în jur de 50 de paturi pentru terapie intensivă, potrivit oficialului. Va fi deservit de personal medical local precum şi de angajaţi proveniţi din afara Varşoviei, din cadrul forţelor de apărare teritorială şi al brigăzii de pompieri, a mai precizat responsabilul.

Citeşte şi România, printre singurele ţări din Europa care îşi închid şcolile. Restul statelor au pus învăţământul înaintea pandemiei

Sunt convins că vom reuşi să găsim personal„, a precizat Dworczyk. Pregătiri pentru instalarea unor spitale temporare destinate bolnavilor de COVID-19 sunt în desfăşurare şi în alte regiuni din Polonia, a spus acesta.

Polonia a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cazuri noi de COVID-19 în ultimele săptămâni, cu peste 9.600 de cazuri raportate sâmbătă şi peste 8.500 înregistrate duminică.

Există temeri în ceea ce priveşte capacitatea sistemului sanitar polonez de a interna numărul în creştere rapidă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de spitalizare şi terapie intensivă. Unele dintre unităţile spitaliceşti se confruntă cu lipsa personalului.