Stagiu militar voluntar pentru românii între 18 şi 35 de ani. MApN l-a „recrutat” pe Selly pentru a atrage tinerii

Românii vor putea face un stagiu militar voluntar. Este un nou proiect pentru cei cu vârsta între 18 și 35 de ani, care îşi doresc să aibă o pregătire militară, a anunţat ministrul Apărării. Pentru că nimeni nu se înghesuie de teama războiului, MApN a apelat, total neinspirat, la ajutorul influencerului Selly.

25 aug. 2022, 16:33

Stagiu militar voluntar pentru românii între 18 şi 35 de ani. Într-o postare pe Facebook, Ministerul Apărării Naționale anunță faptul că Selly, un cunoscut influencer, s-a alăturat Armatei României pentru a promova acest proiect nou, dar, foarte probabil, camapnia se va dovedi şi acum un eşec:

„Avem colegi noi!

Dacă până și Selly a decis să se alăture Armatei României, voi ce mai așteptați? Pentru că e teamplayer, și-a adus și un prieten.

Revenim cu detalii despre primele lor momente de instrucție alături de militarii de elită ai Scorpionilor Roșii!“, au scris cei de la Ministerul Apărării Naționale pe Facebook.

Mobilizare masivă în Armata României, din cauza războiului din Ucraina: „Vom trece în Parlament un proiect de lege”

Românii vor putea face un stagiu militar voluntar, dar războiul din apropierea graniţelor îi fac pe tineri să stea departe de uniforma militară. Este un nou proiect pentru cei cu vârsta între 18 și 35 de ani, care îşi doresc să aibă o pregătire militară, a anunţat ministrul Apărării.

Stagiul va dura maximum 4 luni, în funcţie de specialitate, iar voluntarii vor primi şi o soldă. Totodată, Vasile Dîncu a spus că au fost eliminate o serie de restricţii pentru rezervişti.

„Am început două tipuri de proiecte. Este clar că după 1 ianuarie 2007 nu s-au mai făcut încadrări în Armată, rezerva a început să îmbătrânească, astăzi media rezerviştilor noştri este undeva la 50 de ani, pentru că a trecut mult timp şi nu am mai împrospătat această rezervă. Astăzi sunt două proiecte. Unul de rezervişti voluntari în care anul acesta suntem în perioada de încorporare pentru asta.

În aceste reţele de socializare ale tinerilor, exisă o dorinţă a oamenilor de a face totuşi o pregătire militară minimă. În această toamnă cred că o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar.

Mobilizare masivă în Armata României, din cauza războiului din Ucraina: „Vom trece în Parlament un proiect de lege”

Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Patru luni stai în unitate, în care ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă. Încă nu am stabilit încă exact care vor fi sumele. Ar putea să primească în jur de 1.500-2.000 de lei pe lună. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere.

Ciucă nu se grăbeşte să remanieze şi laudă activitatea lui Dîncu de la MApN: „Este un rezultat foarte bun pentru noi”
Astăzi avem condiţii bune. Am eliminat inclusiv condiţia aceea, de a nu putea să plece în străinătate. Poate să plece să lucreze în străinătate. 15 zile poate să vină la chemare, în cazul unei mobilizări.Avem o adresabilitate destul de bună. Anul acesta am scos peste 800 de locuri, avem deja înscrişi peste 1.200″, a anunţat Vasile Dîncu, la Antena 3.