Stagiul militar voluntar, adoptat de Parlament. Cum puteţi deveni REZERVIŞTI VOLUNTARI

Publicat: Marţi, 13 Octombrie 2015 15:46 // Actualizat: Marţi, 13 Octombrie 2015 16:00 // Sursa: romaniatv.net

Senatul a adoptat marţi Legea privind Statutul rezerviştilor voluntari prin care cetăţenii români, cu domiciliul stabil în România, pot deveni rezervişti voluntari, în baza unui contract individual pe durată determinată şi în anumite condiţii.

Senatul, în acest caz for decizional, a aprobat cu o largă majoritate proiectul de lege privind statutul rezerviştilor voluntari.

Citeşte şi: SONDAJ INSCOP. Românii vor STAGIU MILITAR pe bază de voluntariat

Proiectul prevede că cetăţenii români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul stabil în România pot deveni rezervişti voluntari. Mai exact, legea stabileşte "provenienţa, drepturile şi obligaţiile, modul de recrutare şi selecţie precum şi modul de îndeplinire a serviciului militar de către rezerviştii voluntari", se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor.

Vezi aici proiectul de lege

"Prin prezenta lege, stabileşte o sursă sigură pentru constituirea şi pregătirea rezervei umane necesare instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale în caz de criză, la mobilizare şi război", se mai precizează în expunere.

Stagiul militar devine OBLIGATORIU în aproape toate ţările ex-comuniste

Rezerviştii voluntari trebuie să fie devotaţi statului roman, să nu aparţină unor asociaţii religioase care contravin normelor de păstrare a ordinii publice sau afectează desfăşurarea profesiei militare.

Rezerviştii voluntari vor avea drepturi salariale, li se vor plăti asigurările sociale şi de sănătate şi vor încasa primă de fidelitate.

Actul normativ mai prevede că rezerviştii voluntari trebuie să execute instruirea în unitatea la care sunt încadraţi pe durata a 15 zile calendaristice, anual.

Primarul municipiului Botoşani cere STAGIU MILITAR OBLIGATORIU în România

Senatul este camera decizională, proiectul de lege urmând să fie transmis Preşedintelui României spre promulgare.

În 19 iunie, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, spunea că este nevoie de reintroducerea de urgenţă a stagiului militar voluntar. Anunţul său venea în contextul ameninţărilor tot mai dese ale Rusiei la adresa NATO şi al intensificării exerciţiilor militare ale Alianţei în regiune, inclusiv în România.

Se reia sau nu stagiul militar obligatoriu în România? Răspunsul Ministerului Apărării

 

loading...
25 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 oct 19:06
...loc din punct de vedere legislativ ca să se asigure instruirea şi pregătirea populaţiei şi refacerea rezervei de cadre a MApN. Proiectul de lege privind statutul rezerviştilor voluntari a fost adoptat marţi de Senat, în calitate de for decizional, acesta urmând să fie tansmis spre...
15 oct 03:45
...de vedere legislativ ca să se asigure instruirea şi pregătirea populaţiei şi refacerea rezervei de cadre a MApN. Proiectul de lege privind statutul rezerviştilor voluntari a fost adoptat marţi de Senat, în calitate de for decizional, acesta urmând să fie tansmis spre...
14 oct 12:54
...apărării şi securităţii naţionale în caz de criză, la mobilizare şi război”, se mai precizează în expunera citata de Rtv.net. Rezerviştii voluntari trebuie să fie devotaţi statului roman, să nu aparţină unor asociaţii religioase care contravin normelor de păstrare a ordinii...
14 oct 12:50
...apărării şi securităţii naţionale în caz de criză, la mobilizare şi război”, se mai precizează în expunera citata de Rtv.net. Rezerviştii voluntari trebuie să fie devotaţi statului roman, să nu aparţină unor asociaţii religioase care contravin normelor de păstrare a ordinii...
14 oct 12:40
...adoptată marți de Senat, for decizional. Drept urmare, cetăţenii români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul stabil în România pot deveni rezervişti voluntari, dacă îndeplinesc o serie de...
14 oct 02:48
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
LA CATE PROBLEME SUNT, CRED CA NU-I MAI TREBUIE NIMANUI SA AUDA NICI PROMISIUNI NICI CERINTE NICI PLOTICE, NICI DE UN FEL.
14 oct 02:36
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
EU NU AM DAT IN JUDECATA PE NIMENI SI NU VREAU NIMIC- VREAU SA FIE RESPECTATA TOATA LUMEA ATAT-LA STIRI S-A SPUS CA UN ACTOR S-A PLANS DE O BANCA -NU STIU DACA SE POATE INTELEGE ALTCEVA DE AICI.
14 oct 02:29
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
IDEEA E DECI, DIN CAT POT SA INTELEG CA VECINII CARE AU 5 SI 1 LA NUMARUL MASINII, SI INDIFERENT CUM II CHEAMA NU NE TERORIZEAZA SI NU FAC ALUZIE LA NICIO GRUPARE .IISUS PROVINE DE LA ZEITA EGIPTEANA IISIS POATE DOAR LA ASTA SA MA GANDESC.
14 oct 02:11
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
NOUA SPERAM SA NU NE CADA PESTE NOI MESAJELE CA NOI COMENTAM CE AUZIM DOAR LA TV SAU LA PROFESORI DE ISTORIE.
14 oct 02:05
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CIFRA 5 SI 1 O ARE VECINUL VICTOR LA MASINA DAR NU DERANJEAZA PE NIMENI-E UN OM MINUNAT- ERA SA FAC O CONFUZIE CA DACA AUDE VECINUL IMI DA PLACUTA DE INMATRICULARE CADOU.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H