Stai cu soţul de dragul copiilor? Află dacă faci bine sau nu

Sa ramai intr-o casnicie nefericita inseamna sa le oferi copiilor tau o lectie gresita despre viata. Multi oameni cred ca ar trebui sa puna punct mariajului insa amana sa ia aceasta decizie din cauza copiilor – le este teama sa nu-i traumatizeze pe cei mici. Insa a ramane intr-o casnicie in care nu-ti iubesti partenerul/a, in care sa simti ca te sufoci, sa ai o viata fericita asteptand cu nerabdare ca odraslele tale sa ajunga la facultate nu este cea mai buna decizie.

18 mart. 2015, 20:29
Stai cu soţul de dragul copiilor? Află dacă faci bine sau nu

Este normal sa-ti fie teama ca divortul ar putea avea un impact negativ asupra starii emotionale a copiilor care vor vedea ca tatal si mama lor nu mai locuiesc impreuna. Este normal sa te temi de pericolele emotionale si financiare inerente atunci cand doi oameni decid sa mearga pe drumuri diferite. Este normal sa iti fie teama ca si copiii tai ar putea mai tarziu sa fie implicati in astfel de relatii. Este ok sa crezi ca micutii tai nu ar trebui sa fie nevoiti sa traiasca intr-o familie destramata. Insa, oricum asta este realitatea si ar trebui sa ai curajul sa o infrunti.

Poate ca iti este teama sa faci, acum, acest pas, poate crezi ca nu este inca timpul potrivit insa nu ar trebui sa vii cu scuza si sa spui ca de fapt nu divortezi de dragul copiilor.

Nu stai in acest mariaj pentru odraslele tale. De fapt folosesti copiii ca o scuza pentru a evita sa iei aceasta decizie radicala. Si ai dreptate: divortul poate fi inspaimantator. Divortul este complicat. Divortul este dureros si traumatizant si poate fi constisitor. Insa stii ce este si mai infricosator? Sa traiesti tot restul vietii tale intr-o relatie mizerabila din care lipseste iubirea, in cel mai bun caz, sau in care esti abuzat/a, in cel mai rau caz – in vreme ce copiii tai se asteapta ca peste ani si mariajele lor sa fie la fel.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro