Stânga australiană ar putea să preia conducerea opoziţiei după eşecul din alegerile generale

Anthony Albanese, care face parte din aripa de stânga a Partidului Laburist australian, este pe cale să preia oficial conducerea opoziţiei, după înfrângerea răsunătoare în alegerile generale în faţa conservatorilor premierului Scott Morrison, informează AFP.

27 mai 2019, 09:51
Stânga australiană ar putea să preia conducerea opoziţiei după eşecul din alegerile generale

Chiar dacă au fost daţi în mod clar favoriţi în sondaje, laburiştii au fost învinşi cu un scor zdrobitor la 18 mai de coaliţia constituită de Partidul Liberal şi Partidul Naţional, care a fost ajuns din nou la putere.

Fostul lider Bill Shorten a demisionat în urma înfrângerii, iar Albenese, 56 de ani, este singurul în cursă pentru a-i succeda. El va fi oficial confirmat joi în fruntea partidului său, informează Agerpres.

Parlamentar de Sydney, Albanese s-a angajat luni să lucreze la viitorul unui partid „mare şi mai incisiv”. „Trebuie să urcăm un munte”, a explicat el în faţa jurnaliştilor la Sydney. „Vreau să cultiv relaţia între Partidul Laburist şi cei care voiau să voteze pentru noi, dar care în final au spus că nu puteau”, a declarat el.

Originar din Sydney, Albanese, care a făcut studii economice, este ales în Camera Reprezentanţilor din 1996. De mai multe ori ministru, inclusiv al Transporturilor, el a fost de asemenea ales pentru scurt timp, în 2013, vicepremier al guvernului lui Kevin Rudd.