STAR WARS bate toate recordurile. Încasări de peste un sfert de miliard de dolari, în primul weekend de la lansare

"Star Wars VII: The Force Awakens" ("Star Wars: Trezirea forței"), cel mai recent film din franciza științifico-fantastică, a stabilit un nou record în ceea ce privește încasările înregistrate de un film în primul weekend de la lansare pe piețele din SUA și Canada cu încasări de 238 de milioane de dolari.

21 dec. 2015, 14:46
STAR WARS bate toate recordurile. Încasări de peste un sfert de miliard de dolari, în primul weekend de la lansare

Este vorba de un nou record care devansează precedentul record stabilit în vara acestui an de „Jurassic World”, care în primul weekend a avut încasări de 208,8 milioane de dolari în America de Nord. La nivel global, ‘Star Wars: Trezirea Forței’ a generat încasări de 517 milioane de dolari, aproape de recordul de 524,9 milioane de dolari stabilit în acest an de „Jurassic World”, potrivit companiei de specialitate Rentrak care a comunicat duminică cifrele preliminare ale box office-ului.

„Star Wars VII: The Force Awakens” a fost proiectat de vineri în 4.134 săli de cinema în Statele Unite și Canada. De la New York la Los Angeles, sălile au fost pline, unii spectatori cumpărându-și bilete cu mai mult de o săptămână înainte. În New York, de exemplu, cinematografele au proiectat filmul pe tot parcursul zilei, uneori chiar de la ora 6 dimineața.

„The Force Awakens” a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute în aproape toate țările, cu excepția Greciei și Indiei, unde va fi lansat la 24 decembrie, și a Chinei (9 ianuarie).

Citeşte şi STAR WARS. Darth Vader a condus o mireasă la altar. Nuntă insolită inspirată de Războiul Stelelor VIDEO

Cu 14,4 milioane de dolari după proiecții în 3.653 de săli de cinema, filmul de animație „Alvin and the Chipmunks: The Road Chip”, care va avea premiera în România la 29 ianuarie 2016, ocupă poziția a doua în box office în America de Nord.

Locul al treilea revine filmului „Sisters” („Surori bune și nebune”, premiera în România la 1 ianuarie 2016), cu Tina Fey și Amy Poehler, despre două surori nu foarte apropiate care sunt chemate de urgență la casa părintească pentru-a-și goli dormitoarele copilăriei, pentru că părinții lor s-au decis că e timpul să vândă casa. Acest nou film al lui Jason Moore, regizorul comediei Pitch Perfect, a strâns 13,42 de milioane de dolari în weekendul de lansare pe continentul nord-american.

Ultimul episod din saga post-apocaliptică „Hunger Games”, „The Hunger Games: Mockingjay — Part 2”, a acumulat 5,65 de milioane de dolari (254,44 milioane în cinci săptămâni), plasându-se pe locul al patrulea în acest weekend.

„Creed”, un film despre Adonis Creed (Michael B. Jordan), nepotul rivalului în ring al lui Rocky Balboa, Apollo, care ajunge sub tutela bărânului Rocky, deși acceptă cu greu să îl aibă ca mentor, a strâns 5,08 de milioane de dolari în a patra săptămână de la lansare și un total de 87,9 milioane. Filmul, care încheie top cinci din acest weekend în America de Nord, va avea premiera în România la 1 ianuarie 2016.