STARE DE ALERTĂ, în România. Noi reguli la metrou: Nu se intră fără mască de protecţie

Cei care vor să meargă cu metroul nu pot călători fără mască de protectie. Politia Locală păzeste toate gurile de metrou din Capitală. 

15 mai 2020, 08:11
STARE DE ALERTĂ, în România. Noi reguli la metrou: Nu se intră fără mască de protecţie

Polițiștii locali au fost prezenți, începând de vineri, la intrările în staţiile de metrou și au verificat dacă pasagerii poartă măști. În caz contrar, oamenii legii îi atenționează pe aceștia să-și protejeze gura și nasul. Deocamdată nu se pot da amenzi, însă forțele de ordine încearcă să-i facă pe bucureșteni să respecte regulile anunțate.

 

Ludovic Orban declara recent că după ridicarea stării de urgență va fi impusă „o organizare foarte bună” în ceea ce priveşte circulaţia cu metroul în Capitală.

„La metrou, de asemenea, va fi necesară o organizare foarte bună, la accesul la metrou prin gurile de metrou unde vor fi echipe care să verifice existența măștii, iar cei care nu au măști să poată să-și achiziționeze de la intrare”, a declarat premierul la digi24.

Premierul a mai precizat că deplasarea in vagoane va fi facuta in anumite reguli. Pentru accesul pe peron, astfel incat sa nu apara aglomeratie, personalul de la metrou va beneficia de forte din cadrul MAI: „Da, va exista o organizare atât din partea metroului, dar cu siguranță metroul va beneficia și de sprijinul forțelor din cadrul MAI”.

Citeşte şi Aglomeraţie pe drumul spre munte, după încheierea stării de urgenţă