STARE DE ALERTĂ. Mai este nevoie să purtăm măşti şi să respectăm regulile de distanţare socială? Ce spun medicii

Potrivit medicilor, trebuie respectate în continuare regulile de distanţare socială şi de protecţie sanitară, iar în spaţiile închise trebuie purtate măşti de protecţie. De asemenea, adunările în grupuri mari ar trebui evitate şi în starea de alertă. 

18 mai 2020, 15:20
STARE DE ALERTĂ. Mai este nevoie să purtăm măşti şi să respectăm regulile de distanţare socială? Ce spun medicii

Medicii spun că românii trebuie să aibă grijă în continuare pentru a se feri de COVID-19, chiar dacă acum pot ieşi din casă. 

„S-a dat un semnal de relaxare care s-a înţeles greşit de către o bună parte din populaţie. Faptul că nu mai sunt amenzi, că nu mai există sancţiuni a determinat o bună parte din tineri şi asta mă sperie cel mai tare, că tinerii păreau cei mai responsabili, au ieşit fără să mai respecte nicio restricţie vizavi de mască şi de distanţă”, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti, dr. Emilian Imbri.

Medicii spun că cei care nu respectă pentru încă o perioadă măsurile de distanţare socială, au toate şansele să se îmbolnăvească.

„Ne aşteaptă ce este mai rău. Suntem două categorii, persoane care au făcut această boală şi persoane care încă nu au făcut această boală. Şi cei care au făcut vor avea această imunitate care nu ştim pentru cât timp îi va proteja. Persoane care nu au făcut riscă să se încadreze în rândul celor care vor face. Poţi să mergi în zona de risc sau de deces sau poţi să mergi în zona cealaltă în care treci cu bine peste această boală” a mai precizat dr. Emilian Imbri.

În România sunt 17.036 de persoane infectate cu COVID-19.

Citeşte şi STARE DE ALERTĂ. Când se redeschid sălile de fitness


loading...
Partenerii noștri