Stare de ALERTĂ pe aeroporturile din Berlin, după arestatrea suspectului sirian care pregătea atacuri teroriste în Germania

Aeroporturile din Berlin au rămas marți în stare de alertă ridicată, la o zi după arestarea unui sirian suspect de terorism despre care responsabili de securitate afirmă că plănuia un atac asupra infrastructurilor de transport aeriene din capitala germană.

11 oct. 2016, 14:45
Stare de ALERTĂ pe aeroporturile din Berlin, după arestatrea suspectului sirian care pregătea atacuri teroriste în Germania

Aeroporturile din Berlin rămân în stare de alertă ridicată după arestarea suspectului sirian Jaber al-Bakr, în vârstă de 22 de ani. Suspectul a fost predat luni dimineață de alți sirieni, care l-au legat cu un cablu electric și l-au reținut într-un apartament din Leipzig după ce și-au dat seama că era căutat de autorități.

Potrivit poliției, măsurile de securitate pe aeroporturile berlineze Tegel și Schoenefeld rămân la un nivel ridicat chiar și după arestarea suspectului sirian.

Șeful serviciului german de informații interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a declarat luni la postul de stat ARD că autoritățile au primit o informație luna trecută că gruparea jihadistă Stat Islamic plănuia un atac împotriva infrastructurii germane. ‘În final, planul a devenit mai concret pentru atacarea aeroporturilor din Berlin’, a declarat Maassen.

Citeşte şi Ameninţare cu bombă în Germania. Poliţia a evacuat gara din oraşul Rastatt

Într-un caz separat, autoritățile au anunțat marți că un student sirian de 28 de ani, rezident în orașul Wuerzburg, în sudul Germaniei, va rămâne în arest.

Studentul la medicină, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost reținut luni după informații că ar fi proferat amenințări împotriva statului german.

Poliția nu a furnizat deocamdată alte detalii, un purtător de cuvânt al Parchetului precizând doar că ancheta se află încă într-un ‘stadiu incipient’.