STARE DE ALERTĂ. TAROM şi WIZZ AIR suspendă zborurile către şi dinspre Spania şi Italia

Publicat: Vineri, 15 Mai 2020 13:08 // Actualizat: Vineri, 15 Mai 2020 13:08 // Sursa: romaniatv.net

TAROM şi WIZZ AIR anunţă că suspendă zborurile către şi dinspre mai multe ţări europene, pe durata stării de alertă. Cei care şi-au luat deja bilete de avion vor primi un voucher sau banii înapoi. De asemenea, îşi pot reprograma călătoria. 

Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat că extinde suspendarea operării curselor pentru 14 zile către/dinspre Belgia, Austria, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Olanda şi Turcia.

"Având în vedere decizia autorităţilor române din data de 14 mai 2020, ora locală 23.50, cu privire la instituirea stării de alertă pe teritoriul României, compania Tarom extinde suspendarea operării curselor pentru o periada de 14 zile către/dinspre: Belgia, Austria, • Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Olanda şi Turcia", arată compania într-un anunţ publicat pe contul de Facebook.

Toţi pasagerii Tarom pot opta pentru reprogramarea gratuită a călătoriei sau pentru emiterea unui voucher la contravaloarea biletelor plătite, utilizabil pentru o călătorie ulterioară.

"Pentru modificarea biletelor, vă rugăm să contactaţi Call-Center TAROM, la numărul de telefon 021.9361 sau la adresa de e-mail [email protected]", mai arată compania.

Wizz Air anunţă că rutele spre Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Marea Britanie vor fi suspendate până pe 28 mai inclusiv

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat vineri că rutele spre Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Marea Britanie vor fi suspendate până pe 28 mai inclusiv, iar redeschiderea bazei Wizz Air de la Aeroportul Timişoara este decalată pentru 29 mai.

"Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat astăzi că mai multe zboruri din şi spre România vor rămâne suspendate ca urmare a prelungirii restricţiilor de călătorie introduse de autorităţile române. În consecinţă, rutele spre Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Marea Britanie vor fi suspendate până pe 28 mai inclusiv. De asemenea, redeschiderea bazei Wizz Air de la Aeroportul Timişoara este decalată pentru 29 mai", a anunţat compania într-un comunicat.

Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informaţi automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil.

"Clienţii vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziţia de produse şi servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – şi vor fi informaţi despre paşii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienţii vor putea primi doar 100% din suma achitată iniţial", spun reprezentanţii companiei.

Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism – inclusiv agenţiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au cumpărat biletele.

"Wizz Air îşi cere scuze pentru inconvenientele pe care le pot produce aceste restricţii de călătorie clienţilor şi îi asigură că siguranţa şi binele pasagerilor şi ale echipajului rămân principalele priorităţi ale companiei", adaugă ei.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 710 rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 154 de destinaţii din 45 de ţări. 40 de milioane de pasageri au călătorit cu Wizz Air în ultimele 12 luni.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Iran, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 15.05.2020.

Citeşte şi STARE DE ALERTĂ. Gabriela Firea anunţă noi reguli pentru cei care circulă cu transportul în comun

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
stare de alertă Tarom wizz zboruri suspendate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H