STARE DE ALERTĂ. Transportatorii reclamă apariţia speculei de pasageri

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere reluarea transportului rutier internațional de persoane, după ce, odată cu instituirea stării de alertă, a apărut specula de pasageri, iar riscul de infectare cu Covid-19 este crescut.

21 mai 2020, 17:24
STARE DE ALERTĂ. Transportatorii reclamă apariţia speculei de pasageri

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, din cauza lipsei autocarelor „s-a ajuns la blocaje și la situații revoltãtoare, extrem de periculoase pentru pasagerii români”. Aceștia sunt nevoiți sã utilizeze microbuze, în condiții precare, generând apariția speculei. Pasagerii plãtesc mai scump condiții de transport cu disconfort maxim și cu risc sanitar crescut, transmite UNTRR.

„Întrucât nu existã o coordonare între statele membre, sunt adoptate mãsuri contradictorii, iar relaxarea condițiilor de transport rutier internațional de pasageri nu se va putea realiza. Astfel, pasagerii vor avea de suferit în lipsa soluțiilor viabile de deplasare cãtre locurile de muncã, dar și firmele de transport care în continuare vor avea activitatea blocatã, impactul fiind major și asupra bugetului de stat”, arată sursa citată.

Uniunea Transportatorilor spune că a solicitat de mai multe ori deblocarea transportului rutier internațional de persoane și aplicarea acelorași reguli pentru toate modurile de transport.

„Considerãm cã așa cum se permite plecarea la lucru cu avion charter, tren și cu autoturism, trebuie sã fie permisã și deplasarea cu autocarele, atât pentru a permite celor care au contracte sã ajungã la locul de muncã și sã reducã presiunea pe bugetul statului, cât și pentru a permite transportatorilor de persoane sã organizeze similar cu liniile aeriene curse charter spre țãri precum Germania, Spania, Franța”, transmite Uniunea.

Citeşte şi Uber le impune atât şoferilor, cât şi clienţilor să poarte măşti pe tot parcursul cursei


loading...