Stare de CALAMITATE în Balcani. România trimite AJUTOARE UMANITARE în Serbia şi Bosnia şi Herţegovina

Guvernul a aprobat marţi o hotărâre privind acordarea de către România a unor ajutoare umanitare externe de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Serbia şi pentru Bosnia şi Herţegovina, precum şi a asistenţei internaţionale.

20 mai 2014, 11:28
Stare de CALAMITATE în Balcani. România trimite AJUTOARE UMANITARE în Serbia şi Bosnia şi Herţegovina

Executivul a anunţat într-un comunicat că prin hotărârea aprobată se acordă cu titlu gratuit ajutoare umanitare pentru populaţia din Serbia, Bosnia şi Herţegovina afectată de calamităţile naturale.

Mii de persoane evacuate în Balcani în ultimele două zile din cauza inundaţiilor

Astfel, se vor scoate din rezervele de stat produse constând în alimente, pături, saci de dormit, cearşafuri, feţe de pernă, apă, în limita sumei de 880.000 lei, potrivit anunţului făcut de Guvern.

Inundaţii DEVASTATOARE în Bosnia: Peste un sfert din populaţie a fost afectată

Sursa citată precizează că se va trimite în Serbia, ca ajutor de urgenţă, o echipă pentru evacuarea zonelor inundate, formată din personal şi echipamente specializate, aparţinând ISU Timiş.

Imagini CUTREMURĂTOARE cu dezastrul de la graniţa României. Serbia şi Bosnia-Herţegovina, înghiţite de ape

De asemenea, o echipă de pompieri militari de la ISU Banat va pleca, marţi, în misiune în Serbia pentru a duce un transport de motopompe, motogeneratoare, bărci şi echipamente de ridicare hidraulică în zonele lovite de inundaţiile catastrofale. Misiunea este susţinută prin fonduri de la Guvernul României şi Consiliul Judeţean Timiş şi va dura şapte zile. Pe lângă echipamentele de intervenţie pe care le vor avea asupra lor, pompierii militari îşi vor asigura cazarea şi masa cu echipamente de cazarmare proprii.