Stare de epidemie în Slovenia, timp de 30 de zile. Restricţiile au fost reintroduse, după ce fuseseră ridicate pe 30 mai

Slovenia a declarat "stare de epidemie" timp de 30 de zile începând de luni, deschizând calea pentru autorităţile regionale şi locale să introducă rapid măsuri împotriva numărului crescând de infecţii cu coronavirus.

19 oct. 2020, 09:24
Stare de epidemie în Slovenia, timp de 30 de zile. Restricţiile au fost reintroduse, după ce fuseseră ridicate pe 30 mai

Guvernul de la Ljubljana a luat decizia în cadrul unei reuniuni duminică seară, a anunţat agenţia de presă STA. Aceeaşi măsură a fost declarată la 12 martie şi a rămas în vigoare până pe 30 mai.

Citeşte şi Proteste de amploare în Londra, din cauza noilor restricţii

Autorităţile slovene nu au dispus măsuri suplimentare faţă de restricţiile în vigoare de vineri, când deplasările au fost restricţionate în regiunile cele mai afectate de epidemie şi şcolile au trecut la învăţământul online.

De asemenea, sunt restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în intervalul orar 21.00 – 06.00, şi este interzisă întrunirea în grupuri mai mari de şase persoane.

Slovenia, cu 2,08 milioane de locuitori, a raportat 726 şi 897 de noi infecţii sâmbătă şi duminică.