Stare de urgenţă. Femeie amendată chiar dacă avea declaraţia pe propria răspundere. Replica jandarmului:Asta se învaţă în clasa a 7-a

Publicat: Luni, 30 Martie 2020 09:04 // Actualizat: Luni, 30 Martie 2020 09:04 // Sursa: romaniatv.net

O femeie din Cluj a fost amendată, deşi avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere. Aceasta se întorcea acasă de la restaurantul pe care îl deţine în centru oraşului în momentul în care a fost oprită de un jandarm. În ciuda faptului că declaraţia pe propria răspundere pe care o avea asupra ei era o versiune a Ministerului Afacerilor Interne descărcată de pe internet, jandarmul i-ar fi spus că nu este bună. 

Femeia a povestit totul pe într-o postare pe pagina e de Facebook.

„Azi am fost opriţi cu maşina de un jandarm. Foarte bine, toată lumea îşi face treaba. Cum ne-am obişnuit deja, i-am prezentat declaraţiile pe propria răspundere şi buletinele. Vlad avea declaraţie scrisă de mână, eu o aveam printată, pe cea din imagine.

- Asta e declaraţie?

- Şi eu am avut declaraţie scrisă de mână până ieri şi s-a acceptat.

- Nici a dumneavoastră nu e bună.

- Domnule, spune-ţi-ne ce e în neregulă cu ea?

- Nu ştiţi să scrieţi o declaraţie? Asta se învaţă în clasa a 7-a. - Subsemnatul cutare cutare....

- Am descărcat-o de pe internet, este o versiune simplificată, o folosim de 2 zile. E versiunea MAI.

- Daţi-mi buletinul domnu.

Fotografiază buletinul lui Vlad cu telefonul personal. Între timp face semn maşinilor care stau în spatele nostru în intersecţie să ne ocolească şi să plece.

- Ce aveţi acolo-n spate? (avem o husă de câini be bancheta din spate)

- Nimic.

- Şi dumneavoastră.

Îi dau buletinul, face la fel.

- Primiţi acasă amenda. Aşteptaţi-o acasă.

La plecare colega jandarm ne face semn că nu avem măşti. Domnul jandarm nu purta nici mască şi nici mănuşi. Eu am tendinţa să exagerez sau măcar să pun întrebări când simt că se întâmplă un abuz/umilire. Acum am rămas total mută, nu mi-a venit să cred. Nu e un lucru mare, ştiu. Ar trebui să-l las în pace şi să uit, îmi zic. Dar cu atmosfera de moarte în aer ultimul lucru de care era nevoie este un domn jandarm care abuzează de puterea lui în asemenea situaţii când chiar nu simt că a fost ceva în neregulă. În timpul taclalelor cu noi ar mai fi putut opri 4 maşini, dacă prioritatea lui ar fi fost într-adevăr verificarea traseelor şi urgenţelor pentru care ieşim.

Suntem doar în prima săptămână de scris declaraţii, mă întreb ce va fi într-o lună? Stat de drept, undeva în carantină.  Poliţia Locală din Cluj a fost super profi până acum, aşa să şi rămână. Nu am primit amenda, totul s-a întâmplat acum 2 ore. Defapt postarea este despre abuzul de putere. Dacă totuşi primim amendă (fără se se fi întocmit şi fără să fi semnat un proces verbal), întâi o plătim, apoi o contestăm", a postat femeia pe pagina ei de Facebook.

Întrebată exact care parte a declaraţiei nu a fost în regulă, tânăra a explicat că jandarmul nu i-a spus nimic în afara faptului că declaraţia nu este bună. 

(w500)

Pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Cluj apare pe 26 martie următoarea precizare:

„Vă semnalăm actualizarea MODELULUI declaraţiei pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privinţa datelor care necesită a fi completate. Documentul poate fi redactat/completat de pe PC / laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului. • Declaraţie pe proprie răspundere: https://cdn.stirioficiale.ro/.../26MODEL%20Declaratie%20propr...

• Adeverinţă angajator: https://cdn.stirioficiale.ro/.../MODEL%20Adeverinta%20pentru%...

De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat olograf („de mână") în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. Totodată, reamintim faptul că declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere pus la dispoziţie.

Precizăm faptul că orice alte iniţiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale. În privinţa prezentării declaraţiei pe proprie răspundere/adeverinţei eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanţa Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menţionat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declaraţia pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinţa angajator). Persoana va prezenta declaraţia pe proprie răspundere /adeverinţa de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia. Grupul de Comunicare Strategică".

Citeşte şi Cât de mult ne putem îndeparta de domiciliu fără să fim amendaţi. Răspunsul Poliţiei Române

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H