Stare de urgenţă în Egipt, în trei oraşe VIDEO

Preşedintele egiptean a decretat stare de urgenţă în trei oraşe aflate de-a lungul Canalului Suez. 

28 ian. 2013, 07:21
Stare de urgenţă în Egipt, în trei oraşe VIDEO

Măsura a fost instituită ca urmare a violenţelor din ultimele zile. Într-o declaraţie televizată, Mohamed Morsi a anunţat că starea de urgenţă va intra în vigoare, timp de 30 de zile, în Port Said, Ismailia şi Suez.

Şase persoane au fost ucise, iar peste 460 de persoane au fost rănite, duminică, în violenţele din oraşul egiptean Port Said, anunţă surse medicale, citate de AFP.

Violenţele au reizbucnit în timpul funeraliilor celor 33 de persoane ucise în Port Said, după ce au luat cu asalt o închisoare. 

Justiţia egipteană a condamnat la moarte 21 de persoane acuzate că au fost implicate în incidentele soldate cu 74 de morţi, anul trecut, după un meci de fotbal la Port Said. Şaptezeci şi patru de persoane, între care un poliţist, au murit în Egipt şi peste 150 de oameni au fost răniţi în violenţele izbucnite după un meci de fotbal, în data de 1 februarie 2012, la Port Said. Violenţele au început după fluierul final al partidei, când sute de fani ai echipei gazdă, Al Masry, au invadat terenul şi au început să arunce cu pietre şi sticle asupra fanilor oaspeţi, susţinători ai formaţiei Al Ahly.

Pe 9 martie va fi aflat verdictul în cazul altor 52 de inculpaţi, dintre care nouă poliţişti.