STARE de URGENŢĂ în Mali, timp de zece zile. Risc de noi atacuri jihadiste

Guvernul din Mali a decretat stare de urgenţă pentru o perioadă de zece zile din cauza unor noi ameninţări la adresa securităţii acestei ţări.

05 apr. 2016, 12:09
STARE de URGENŢĂ în Mali, timp de zece zile. Risc de noi atacuri jihadiste

Guvernul din Mali a reinstaurat starea de urgenţă valabilă în următoarele zece zile, după ce, în martie, ridicase această măsură, după seria de atacuri jihadiste asupra unor obiective turistice din această ţară care a devenit în mod regulat victima unor atacuri jihadiste, potrivit unui comunicat oficial.

Consiliul de Miniştri s-a reunit, luni, pentru adopta decretul, ‘în cadrul unui demers de prevenire şi anticipare asupra ameninţărilor reale la securitatea persoanelor şi a bunurilor lor”, mai precizează comunicatul oficial.

Autorităţile din Mali au luat prima măsură de acest gen după atacul islamist de la Hotelul Radisson Blu din Bamako, din 20 noiembrie 2015, atac soldat cu 20 de morţi şi doi terorişti ucişi de forţele de poliţie.

După ce a fost ridicată când perioada a expirat, o nouă stare de urgenţă a fost decretată în decembrie, anul trecut, pe o perioadă de zece zile. O sursă de securitate a afrmat că actuala stare de urgenţă ar putea folosi şi anchetei privind atacurile jihadiste din staţiunea balneară Grand-Bassam, din Coasta de Fildeş, din martie.