Stare de Urgenţă în provincia San Bernardino, după cutremurul de vineri

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decretat stare de urgenţă pentru regiunea San Bernardino în urma celui de-al doilea cutremur de o magnitudine ridicată din ultimele zile, conform CNN.

06 iul. 2019, 12:42
Stare de Urgenţă în provincia San Bernardino, după cutremurul de vineri

Joi fusese declarată stare de urgenţă în oraşul Ridgecrest, situat tot în California, în urma cutremurului cu o magnitudine de 6,4 pe scara Richter. Vineri noaptea a avut loc un nou cutremur în California, cu magnitudinea de 7,1 grade.

Cel mai recent cutremur a avut loc la aproximativ 17 kilometri nord-est de Ridgecrest, potrivit Institutului american de geofizică USGS. Potrivit unor oficiali, este cel mai mare seism înregistrat în ultimii 20 de ani.
S-au raportat incendii şi mai multe persoane rănite în Ridgecrest – la aproximativ 150 de kilometri de Los Angeles. Un centru de operaţii de urgenţă este înfiinţat în Bakersfield, a spus purtătorul de cuvânt al judeţului Kern, Megan Person, pentru CNN.

Citeşte şi Cutremur de magnitudine 7,1 în California. Este cel de-al doilea după o zi de la altul puternic produs în acest stat

În centrul oraşului Los Angeles, cutremurul s-a resimţit mai puternic decât cel de o zi înainte.

Primarul oraşului Ridgecrest, Peggy Breeden, a declarat că mulţi dintre locuitorii oraşului dorm pe străzi de frica unor noi replici. “Mulţi dintre ei au rămas traumatizaţi şi mulţi dintre ei preferă să doarmă pe străzi”, a afirmat ea.

Cel puţin 3.300 de persoane nu au curent electric în trei provincii din sudul Californiei. Dintre aceştia, 2.300 se află în provincial Kern, 900 în San Bernardino şi 100 în Inyo.