STARE DE URGENŢĂ. Ministrul Educaţiei, anunţ oficial despre şcoli închise, Bac 2020, Evaluare Naţională 2020. Care sunt scenariile

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că sunt mai multe scearii luate în calcul, dar școlile vor începe în momentul în care Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență va comunica că nu este niciun pericol, atunci se vor relua cursurile.

21 apr. 2020, 10:45
STARE DE URGENŢĂ. Ministrul Educaţiei, anunţ oficial despre şcoli închise, Bac 2020, Evaluare Naţională 2020. Care sunt scenariile

STARE DE URGENŢĂ. „Specialiștii au evaluat mai multe scenarii care țin seama de situația îmbolnăvirii cetățenilor cu coronavirus. Așteptăm să vedem care sunt deciziile Comitetului pentru situații speciale de urgență și, în funcție de ce ni se comunică, vom face publice scenariile. Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență. Așteptăm să vedem dacă acel moment este unul prielnic astfel încat sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol. Nu putem avansa o dată, dar în momentul în care Comitetul pentru situații speciale de urgență ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească, atunci vom începe cursurile”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educație a subliniat și că pentru examenele naționale din acest an, elevii din anii terminali nu vor avea de studiat materia din semestrul al doilea.

”Preconizăm pentru luna iulie atât examenul de evaluare națională, cât și examenul de bacalaureat. Nu vorbim de o amânare, ci vorbim de un calendar care să nu afecteze în niciun fel situația elevilor care sunt puși în fața unor examene naționale. Materia pentru examenul de bacalaureat și pentru evaluarea națională este cea realizată până la finalul semestrului I. (…) În orice situație, în orice scenariu, anul școlar se încheie. În toate statele europene, anul școlar se va încheia mai târziu”, a mai spus MinistruL Educației.


loading...
Partenerii noștri