Stare de urgenţă prelungită la Ferguson

Starea de urgență a fost prelungită miercuri la Ferguson, în pofida unei nopți liniștite în acest oraș care a cunoscut un nou val de violențe cu ocazia împlinirii unui an de la moartea unui tânăr de culoare ucis de un polițist alb, a informat poliția locală, citată de AFP.

13 aug. 2015, 04:16
Stare de urgenţă prelungită la Ferguson

Manifestația pașnică care s-a transformat în violențe duminică, cu ocazia comemorării morții lui Michael Brown, a determinat luni comitatul Saint Louis (Missouri, centru) să decreteze starea de urgență.

Un tânăr în vârstă de 18 ani, Tyrone Harris, a fost pus sub acuzare pentru că deschis focul asupra polițiștilor la finalul manifestației. El a fost rănit grav de ofițerii care au ripostat la focurile de armă trase de el și se află în continuare în spital, unde a fost dus ‘în stare critică’.

„După ce am trecut în revistă evenimentele din ultimele două seri, sub starea de urgență, am plăcerea să vă anunț că ofițerii noștri din cadrul forțelor de ordine au restabilit ordinea publică și au împiedicat orice act de violență”, a explicat într-un comunicat Steve Stenger, un oficial al comitatului.

„Din cauza capacității lor de a menținea ordinea, găsesc că este prudent să prelungim starea de urgență cu cel puțin 24 de ore”, a adăugat el.

După o nouă noapte de violențe luni, care a dus la o serie de arestări, cea de marți a fost liniștită, au menționat autoritățile.