Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile după ce România a înregistrat o creştere a numărului de cazuri COVID – DOCUMENT

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele zile. Raportul GCS indică faptul că de două zile se înregistrează peste 200 de cazuri noi pe zi.

05 aug. 2021, 14:29
Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile după ce România a înregistrat o creştere a numărului de cazuri COVID – DOCUMENT

Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile, începând cu data de 11.08.2021, a anunţat premierul Florin Cîţu la finalul şedinşei de Guvern de la Palatul Victoria.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, cel mai important lucru, bineînţeles, prelungirea stăriii de alertă şi nu se modifică nimic. În acest moment, lucruri rămân cum au fost ele prezentate până acum”, a anunţat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 5 august. 244 de noi îmbolnăviri şi două decese în 24 de ore

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile în condiţiile în care numărul cazurilor COVID-19 în România este în creştere. În trend crescător sunt şi ţările vecine României.

Anexa la HCNSU nr. 53 - masuri (1)

Citeşte şi: Avertismentul transmis de Virgil Musta: A început să crească numărul de pacienți cu Covid! Toate cazurile grave şi decesele, la nevaccinaţi!

Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.
De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.